Atentat la siguranța națională și bomba cu ceas de care se tem guvernanții

Distribuie pe:

Am primit din partea hunedoreanului Dumitru Velea, critic literar și vechi colaborator al revistei noastre, comunicatul „Salvați Hunedoara", care vestește pentru sfârșitul acestei săptămâni, în Valea Jiului, un protest de amploare al minerilor nemulțumiți de desființarea altor locuri de muncă. Până la urmă, minerii vor fi cei care vor da startul protestelor împotriva dictaturii capitaliste, pentru că trăim cu adevărat în plină dictatură. Minerii au ajuns exemplare rare, pe cale de dispariție. Nu-i urâți pe mineri fără motiv! Minerii au fost aduși pe cheltuiala statului în '90 la București prin derutare, intimidare și amenințare asupra viitorului lor. Ei, săracii, s-au dus acolo unde au fost trimiși, organizați logistic de cei care ar trebui să poarte cătușe acum. Nu minerii au fost cei care au produs actele de violență, ci diversioniști costumați în mineri. În acel iunie '90, pe străzile Bucureștiului erau foarte mulți mineri falși, adică șarlatani deghizați în mineri. Minerii din Valea Jiului habar n-aveau unde se află sediile P.N.ț.C.D. și P.N.L. Au fost dirijați într-acolo, iar falșii mineri au furat documentele incriminatoare și au distrus sediul ziarului Dreptatea. Închipuiți-vă că minerilor nu le trebuiau niște documente de partid. Alți asasini aveau nevoie ca ele să fie distruse.

Minele românești sunt pline de cărbune, dar importăm cărbune din Ucraina, via Ungaria, printr-o serie de intermediari necurați

Una dintre cauzele situației dezastruoase de la Complexul Energetic Hunedoara este direct legată de importurile de cărbune. Din 2012 până în prezent, Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic, a importat peste șase sute de mii de tone de cărbune, în timp ce cărbunele din minele românești a fost trecut pe linia moartă, ceea ce a stârnit nemulțumirea minerilor care, astfel, nu mai au de lucru. La Direcția Națională Anticorupție ar exista o plângere legată de importurile de cărbune din anii trecuți, pe motiv că importurile nu au fost făcute legal, cărbunele fiind adus din Ucraina, via Ungaria, printr-o serie de intermediari necurați. Nemulțumit că Ministerul de Finanțe și Ministerul Justiției refuză aprobarea acordării unui ajutor de salvare pentru achiziționarea certificatelor de CO2, președintele Consiliului de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara, Alexandru Blaj, a demisionat. Fără aceste certificate, vor veni amenzi de circa 120 de milioane de euro din partea Comisiei Europene, amenzi care trimit la faliment sigur complexul energetic. Comisia Europeană nefiind deloc străină de falimentarea coloșilor industriali românești, cu concursul slugilor preaplecate de la București. Pe lângă alte nenorociri, intrarea noastră în U.E. ne-a adus și supunerea orbească în fața porților străine, cu obligația de a ne ruina în favoarea economiilor mari ale lumii.

Minerii își anunță ieșirea în stradă!

D.N.A. ar trebui tras la răspundere! Unde au dispărut milioanele de locuri de muncă, dar și românii, unde au dispărut și de ce, în acest capitalism barbar? Din 22 de milioane de români, dacă mai sunt 17 în țară. Din 1997, tot sunt trimiși minerii în șomaj. Din peste o sută de mii de mineri au rămas patru mii, care, cu aproximație, vor ieși la pensie peste câțiva ani. După greva foamei, Sindicatul Complexului Energetic Hunedoara și Liga Pensionarilor Mineri din Valea Jiului au anunțat pentru mai un protest de amploare în municipiul Petroșani, solicitând, în regim de urgență, prezența unei delegații guvernamentale în județul Hunedoara, aptă să ofere măsuri de redresare a Complexului Energetic, pus pe butuci de importul străin de cărbune, când minele din România sunt pline de huilă. A.N.A.F. își trimite hăitașii la vânătoare după mărunțiș prin gogoșerii și dughene stradale (deși trebuie și aici ordine fiscală), dar orbește atunci când ultimele rămășițe ale unei industrii cu tradiție românească sunt prăduite cu acte în regulă. Falimentul Complexului Energetic Hunedoara ar însemna declinul economic și social al unui județ unde șomajul înregistrează printre cele mai ridicate cote. Situația tensionată, care tronează de câțiva ani buni, scoate hunedorenii în stradă. „Azi în Hunedoara, mâine-n toată țara!" Să ne amintim că aceleași metode de vastă trebuință caracatiței politice și economice au fost aplicate în toate zonele economice ale țării. Industria noastră minieră trebuia cu orice preț distrusă, trebuia distrusă unitatea minerilor, ca să poată haitele din frunte fura în voie, să se poată îmbuiba negustorește, importând cărbune. Chiar dacă ar exista zeci de instituții D.N.A., tot nu ar reuși să trimită la ocnă ciumele din Guvern și din Parlament, pe cele cu epoleți și fără, care au ucis cu bună știință și rea credință industria și întreaga economie a României și, odată cu aceasta, au expediat în sărăcia, fără venituri, milioane de români.

Lasă un comentariu