Liceenii olimpici, direct la facultate, pe locuri finanțate de la buget!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 361, din 26 mai 2015, a fost publicată Legea nr. 118/2015 privind modificarea art. 151 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, conform căreia liceenii care obțin la olimpiadele școlare internaționale premiile I, II, III sau mențiune vor avea dreptul să se înscrie la facultate direct pe locuri finanțate de la bugetul de stat, fără să mai participe la concursul de admitere.

„Candidații la studiile universitare de licență care au obținut, în perioada studiilor liceale, distincții (premiile I, II, III, mențiune) la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației și Cercetării Știintifice beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere, pe locuri finanțate de la buget, pentru un program de licență, masterat sau doctorat. În plus, în cadrul metodologiei proprii, instituțiile de învățământ superior stabilesc facilități sau condiții speciale referitoare la admiterea candidaților la programe de studii universitare de licență, care au obținut în perioada studiilor liceale distincții la olimpiadele școlare și/sau la alte concursuri naționale sau internaționale", se precizează în noul act normativ, care intră în vigoare vineri, 29 mai 2015.

Cei care vor să participe la admiterea pentru studiile de licență trebuie să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau diplomă echivalentă. 

Lasă un comentariu