A SUNAT ULTIMUL CLOPOŢEL PENTRU ABSOLVENŢII LICEULUI „PETRU MAIOR" DIN REGHIN

Distribuie pe:

220 de elevi au spus „Adio!" anilor de liceu...

Zi festivă pentru cei 220 de elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Maior" din Reghin care au spus „Adio!" şcolii, pe imnul Gaudeamus Igitur. Au trecut 4 ani, timp în care s-au legat prietenii, s-au dezvoltat credinţe şi idealuri şi s-au pus bazele unei adevărate familii în sânul „societăţii" de învăţământ liceal.

Ultimul clopoţel, ultima oră de dirigenţie, ultima piesă de teatru…

Joi, 28 mai 2015, de la ora 9,00 a fost pusă în scenă o nouă adaptare a reprezentaţiei teatrale de generaţii şi generaţii, ultima zi de liceu! După semnalul de start a piesei, în 8 acte, dat de sunetul simbolic al clopoţelului, au păşit pe podium absolvenţii celor 8 clase, de la secţiile română şi maghiară, cu profilele: matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, şi la cele tehnice: economic, tehnician operator tehnică de calcul, mecanic şi electric. Aceştia şi-au jucat ultimul rol de liceeni.

Şi se pare că şi-au interpretat bine rolurile, pentru că notarea s-a făcut prin aplauzele auditoriului, pe care fiecare „actor" în parte le-a primit de la colegi, prieteni, familie, cadre didactice şi cunoştinţe. Acestea au fost pe merit, având în vedere rezultatele remarcabile pe care le-au obţinut silitorii elevi ai generaţiei 2011-2015. Festivitatea de premiere şi decernare a diplomelor s-a făcut în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale, a Inspectoratului Judeţean Şcolar Mureş şi a preşedintelui Fundaţiei „Profesor ILISAN". Aceştia nu au făcut „critici", nici nu au fost acordate note, ci felicitări, şi s-au transmis gânduri frumoase şi încurajări pentru un viitor presărat de succese în această mare capodoperă teatrală, VIAŢA.

S-a predat „Cheia Şcolii", „Cheia" spre succes…

Din întregul auditoriu s-a putut remarca vizibil emoţionat directorul unităţii de învăţământ, profesorul de matematică Ştefan Şerban, care a fost felicitat în calitate de director al şcolii, dar şi ca părinte al noului şef de promoţie 2015, Ştefana Şerban, care a finalizat studiile liceale cu impresionanta medie 10.

În această zi, în catalogul şcolar nu au fost înregistrate absenţe când elevii au fost strigaţi de către diriginţii lor, cu toţii au răspuns „Prezent!" Apogeul festivităţii a fost atins odată cu predarea „Cheii liceului viitoarei generaţii de absolvenţi.

Tabloul anilor de liceu s-a încheiat pentru absolvenţi cu îmbrăţişările şi felicitările primite din partea colegilor mai mici, dar şi a familiilor şi a celor dragi prezenţi la evenimentul de sfârşit de ciclul liceal.

Lasă un comentariu