Hotărâri ale Consiliului Municipal Târgu-Mureş

Distribuie pe:

OLIMPICII TÂRGUMUREŞENI, PREMIAŢI!

În şedinţa din 28 mai 2015, consilierii municipali târgumureşeni au aprobat, în regim de urgenţă, un proiect de hotărâre privind premierea elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar din Târgu-Mureş, care au obţinut în acest an şcolar rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale.

Prin urmare, premiile pentru rezultate deosebite obţinute la olimpiadele naţionale organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice vor fi de 3.000 de lei pentru premiul I, 2.000 de lei pentru premiul II, 1.000 de lei pentru premiul III şi 500 de lei pentru menţiuni şi premii speciale.

Elevii care au reuşit performanţe la nivel internaţional vor fi răsplătiţi cu sume mai generoase, după cum urmează: 5.000 de lei pentru premiul I, 3.000 de lei pentru premiul II, 2.000 de lei pentru premiul III şi 1.000 de lei pentru menţiuni şi premii speciale.

Aceste premii se acordă începând cu anul şcolar 2014/2015, iar lista nominală a elevilor premiaţi va fi întocmită de dr. Dorin Florea, primarul municipiului, prin Direcţia Şcoli şi cu consultarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

MOLNAR ERVIN, NOUL CONSILIER DIN PARTEA PNL

După ce, în luna ianuarie a acestui an, Consiliul Municipal Târgu-Mureş a luat act de încetarea de drept a mandatului de consilier al penelistului Marius Ciprian Popa, postul acestuia fiind declarat vacant, în şedinţa de joi, 28 mai, consilierii municipali l-au validat, pe locul rămas liber, pe Molnar Ervin, acesta depunând jurământul de credinţă faţă de târgumureşeni.

Din analiza listelor depuse de partidele şi alianţele electorale la alegerile locale din anul 2012, s-a constatat că Molnar Ervin era primul supleant (poziţia 12) pe lista U.S.L., apartenenţa lui politică fiind Partidul Naţional Liberal.

CENTRU DE EXCELENŢĂ

Asocierea dintre municipiul Târgu-Mureş şi Federaţia Română de Fotbal în vederea înfiinţării unui „Centru regional de excelenţă în fotbal" pentru sportivi cu vârsta cuprinsă între 14 - 18 ani, aprobată prin HCL nr. 76/2015, a necesitat aprobarea actului constitutiv şi a statutului asociaţiei, fapt care s-a petrecut în şedinţa din 28 mai a.c.

Astfel, în urma negocierilor dintre cei implicaţi, pentru ca sportivii selecţionaţi să poată participa la competiţii interne şi internaţionale, s-a decis înfiinţarea unei asociaţii sportive fără scop patrimonial, de către patru parteneri (Municipiul Târgu-Mureş, Federaţia Română de Fotbal, Centrul de Fotbal Mogoşoaia şi S.C. Transport Local S.A. Târgu-Mureş), cu denumirea „Asociaţia Clubul Sportiv Centrul de Excelenţă Târgu-Mureş".

Sportivii legitimaţi la acest club se vor pregăti la Târgu-Mureş şi vor urma cursurile Liceului cu Program Sportiv „Szasz Adalbert".

Lasă un comentariu