Trezeşte-i, Doamne, pe cei care au dat mâna cu Iuda!

Distribuie pe:

Români târgumureşeni, aţi mai fost, încă o dată, trădaţi! Tocmai în ziua în care, parcă deloc întâmplător, conferenţia, la Târgu-Mureş, Lucian Boia, a cărui opinie deformată despre istoria Transilvaniei o cam ştim, în Consiliul Local al Târgu-Mureşului, consilierii UDMR şi PNL şi-au dat mâna şi au votat, la 28 mai a.c., propunerea maghiară a revenirii la denumirile unor străzi, aşa-zise „tradiţionale" (maghiare) în „Oraşul florilor". Fără o necesară dezbatere publică, prealabilă, fără minima informare a locuitorilor municipiului, s-a votat revenirea unor străzi la vechi denumiri maghiare de dinaintea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 sau din perioada Regiunii Autonome Maghiare, de tristă amintire pentru românii mureşeni.

Într-o perioadă în care, după decembrie 1989, noi, românii mureşeni, trăim vremuri tot mai tulburi, cu semnale îngrijorătoare de alarmă, într-o schizofrenie politică greu, chiar imposibil, de înţeles, mai ales prin ce ele ascund de la o vreme încoace, neamul ăsta fără de noroc este mereu umilit, lovit, trădat, de ai lui, în acel regretabil „blestem al dezunirii".

Votul consilierilor PNL (Claudiu Maior, Ioan Fărcaş, Dumitru Matei, Călin Moldovan, Lucian Gujan, Dan Sâmpălean, Gheorghe Urcan, Erwin Molnar), alături de cei ai UDMR, iniţiatorii acelei acţiuni antiromâneşti, pentru românii târgumureşeni, şi nu doar pentru ei, ci pentru toţi românii acestei ţări, a căzut ca un trăsnet din senin. Dovadă sunt numeroasele telefoane, scrisorile de protest ale românilor târgumureşeni, care, din nou, s-au simţit trădaţi şi vânduţi!

La începutul, atât de urât, al acestui veac, tocmai acum, „când foşneşte cerul de arome", românii mureşeni au surprize atât de neplăcute, din partea unor aleşi în care, acolo, în cabina de vot, şi-au pus toată încrederea că le vor apăra interesele. Iar ei, românii târgumureşeni, nu pot înţelege ce i-a determinat pe consilierii PNL (la fel au votat şi în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 2, devenită Bernády György, tot prin votul lor!) să voteze, de pildă, ca Eminescu să fie şi Jókai Mór, Horea - Borsos Gabor, Călăraşilor - Kossuth Lajos utca (criminalul celor 40.000 de români la 1848-1849), Mărăşti - Vörösmarty Mihaly, Piaţa Trandafirilor - Deák Ferenc, Plevna - Tancsics Mihaly, Bobâlna - Kriza Janos, Papiu Ilarian - Kálvária, Mihai Viteazul - Klastrom, Aurel Filimon - Iskola, Gheorghe Avramescu - Rigó, Gheorghe Marinescu - Kósardomb, şi, aşa mai departe, multe sunt exemplele! Totul, parcă într-o programată bătaie de joc!

O întoarcere în trecut, fără regrete, fără o minimă logică, fără a ţine cont de sentimentele majorităţii româneşti din Târgu-Mureş, acum, în secolul 21 din al treilea mileniu. Acestea sunt împrejurările în care a fost pusă la cale tărăşenia! Suficiente motive să-i mai întrebăm - aşa cum am mai făcut-o cândva, când ei au dat cu bâta în baltă - pe consilierii PNL din Consiliul Local. Chiar atât de mult să fie desconsideraţi românii, majoritari în Târgu-Mureş? De ce, oare, v-aţi comportat, din nou, duşmănos faţă de sentimentele naţionale ale neamului românesc? De ce vă îndepărtaţi, cu paşi repezi, la Târgu-Mureş, de simţirea românească, de interesul naţional, printr-o regretabilă, spectaculoasă dare în stambă? Chiar să nu vă fie cunoscută o istorie, de multe ori tragică, a locului, şi o realitate târgumureşeană, mai ales după 20 martie 1990, când aici, din cauza unor pretenţii exagerate, absurde, ale unor lideri UDMR şi ale unor inşi stipendiaţi de Budapesta, precum şi în cazurile acum amintite, aici a curs sânge, au fost morţi şi răniţi? Ce orbire politică v-a determinat să votaţi, poate chiar cu entuziasm, aberaţia? Chiar nu ştiţi că prezentul, în aceste situaţii, nu trebuie să uite, sub nicio justificare tolerantă, trecutul? Adică, învolburările antiromâneşti de la 1848-1849, Diktatul de la Viena, urmat de crimele oribile de la Ip, Trăznea, Sucutard, Mureşenii de Câmpie, Hărcana - Turda, Aita Seacă, Moisei, Sărmaşu, cele de la Zetea, Dealu, Târgu-Secuiesc din decembrie 1989?!

Aşadar, aceşti români târgumureşeni, care v-au dat votul la alegerile locale, au tot dreptul să vă întrebe: unde v-a fost mintea, atunci când aţi votat tâmpenia?! Că doar nu veţi susţine, cum fac unii în Parlamentul ruşinii de la Bucureşti, că nu ştiu şi nu şi-au dat seama ce au votat! Sunt întrebări cu puterea lor de semnificaţie şi greutate, cuprinzând nedumerirea, regretul, reproşul, revolta electoratului românesc. Oare vă mai miraţi că, iată, după 25 de ani de dezorganizare şi prăbuşire postdecembristă, timp în care şi PNL a fost, ani buni, la guvernare, că românii vă reproşează, arătându-vă cu degetul, dar şi cu pumnii strânşi după o astfel de ispravă?!

Prea se vede că, prin acest gest antiromânesc, bunul-simţ al celor care au votat mizeria nu mai există, pe pământ se doarme şi nu se mai aude acel îndemn din cer, la cumpănă dreaptă, din partea celor care au puterea votului. Ei, mai-marii clipei, se consideră atât de puternici, poate, în sinea lor, unii chiar nemuritori!

Din păcate, de generaţia noastră, a celor care, într-adevăr, am învăţat carte, am înălţat această Românie, pe care ei, puternicii clipei, din 1990 încoace, o vând străinului, o demolează, îşi bat joc, cu detaşare, cu dispreţ, obrăznicie şi nepăsare. Cei care votează astfel de aberaţii, împotriva sentimentelor româneşti, îşi bat joc de rănile înaintemergătorilor noştri, de ziua noastră de azi, rătăcind prin pustiul ademenirilor udemeriste, uitând, probabil, până şi că pământul acesta mureşean face parte din România, patria pentru care înaintaşii noştri au luptat cu arma în mână. Prea se uită că tot ce s-a câştigat „odată cu sânge nu se târguieşte cu cerneală". Acea cerneală a trădărilor pe faţă!

Azi, când, în a lumii modă e trădarea, s-ar putea să ajungem ca, într-o zi, care numai bună nu va mai fi, precum şi cea de 28 mai a.c., după ce, prin Harghita, Covasna şi Mureş, e liberă arborarea steagurilor secuieşti de tot felul, tot prin votul aleşilor neamului, când la Sfântu Gheorghe primarul municipiului şi ai lui contoraşi vor să obtureze Statuia lui Mihai Viteazul, printr-un deal de pământ, când Avram Iancu, eroul nostru naţional, este făcut tâlhar, hoţ şi criminal, să fie exilate din dicţionar chiar cuvinte ale limbii române. De ce nu şi eliminarea Tricolorului, a Imnului Naţional şi a Stemei, ca simboluri naţionale? Cu astfel de consilieri,totul este posibil! Încât începe să-ţi fie milă de micimea lor, din nou întrebându-i: nu vă este frică de blestemul românilor? Ce mai aveţi voi sfânt? Voi, care, pentru o alianţă viitoare cu UDMR, căreia îi promiteţi, vânzând pasărea de pe gard şi pielea ursului din pădure, că, ajungând la Putere, veţi guverna împreună cu Kelemen Hunor şi Borbely Lászlo, pentru un pumn de voturi în Parlament aţi acceptat arginţii Iudei, dând mâna cu cei care, din 1990 încoace, urmăresc destrămarea Statului Român, naţional şi unitar! Cine dă mâna cu ei este un trădător de neam!

Mulţi români ne-au întrebat: oare despre ce să fie vorba? Despre ignoranţă, analfabetism politic, trădare, sfidare a sentimentului naţional? Sau toate la un loc? Oare despre ce ţară, despre ce apărare a sentimentului naţional mai poate fi vorba în astfel de cazuri? Se vede că nimic nu mai contează pentru ei, decât suficienţa, binele personal, interesul de gaşcă! Iar UDMR din nou a jubilat. Au râs iniţiatorii nemerniciei în pumni de atâta prostie românească! Oare ce ar mai putea spune consilierii PNL? Nu cu prea mulţi ani în urmă, în astfel de situaţii, consilierii români arătau, neputincioşi, cu degetul spre UDMR: ei erau 13, românii - 10. Acum e tocmai invers: români - 13, maghiari - 10! Chiar să nu mai existe minima ruşine? Românilor li se face milă şi silă faţă de trăitorii într-o noapte tutelară a celor de plâns. Pentru că orice s-ar invoca, una e să ai dreptul la opinie, la vot. Dar cu totul alta este să fii împotriva sentimentelor românilor mureşeni în această istorie atât de zbuciumată! Românii sperau că acei consilieri PNL, de ei votaţi, să fie şi buni români. Din păcate, n-a fost să fie aşa! Din nefericire s-au supus oprobriului public şi judecăţii viitoare a istoriei, făcându-se de râs! Iată pe mâna cui am ajuns! Doamne, trezeşte-i!

Nu pot să nu adresez măcar câteva cuvinte, preşedintelui Klaus Iohannis, amintindu-i că vin alegerile parlamentare din anul 2016, iar acestea, de obicei, se câştigă sau se pierd în Ardeal. Dovada-i victoria lui la prezidenţialele din 2014! Domnule preşedinte, îmi retrag acele cuvinte de încurajare, chiar de satisfacţie, de la victoria dumneavoastră pentru Palatul Cotroceni! În ultimul timp au urmat nişte penibile călcări prin străchini. Aţi dat-o în bară cu refuzul promulgării legii prin care Avram Iancu, Crăişorul Munţilor, comandant de oaste, la 24 de ani, în cetatea de cremene a Apusenilor, a fost votat, de un întreg Parlament, Erou Naţional al românilor! V-aţi amestecat, nepermis, dând în vileag anumite interese şi simpatii personale pentru acea firmă austriacă, cea care de mai mulţi ani rade codrii României, trimiţând Codul Silvic spre reexaminarea dictată de dumneavoastră! Încrederea românilor în preşedintele României, încetul cu încetul, începe să se clatine! Românului nu-i plac falsul, făţărnicia politicienilor! Dumneavoastră aţi pus mâna pe putere prin votul românilor, nu prin cel al Angelei Merkel, nici al lui Obama! Nu uitaţi! La Târgu-Mureş, consilierii PNL, al cărui mai-mare aţi fost (şi sunteţi), fără să le roşească obrazul (să vedem cum se vor simţi ei pe stradă, când vor da ochii cu românii!), au votat cu UDMR o nemernicie!

Vi le spun toate acestea, cu regret, amărât de ce se întâmplă în această Românie! Vi le spune un ziarist, cu condeiul de 53 de ani în slujba adevărului, mereu pe baricada interesului naţional. Vi le spun, înainte de toate, ca român!

Domnule Ciprian Dobre, preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, domnule dr. Dorin Florea, primar al Târgu-Mureşului, domnule Claudiu Maior, viceprimar, cei care au votat nerozia sunt consilierii dumneavoastră! Românii, care v-au votat la trecutele alegeri, vor să ştie care-s motivele reale, cu ce scop, oare, iarăşi se bate palma, printr-o nouă cumetrie, cu UDMR?!

Românii târgumureşeni speră că domnul prefect, dr. Lucian Goga, reprezentant al Guvernului în teritoriu, în măsură să judece drept şi corect lucrurile, va da de pământ şi va stopa idioţenia pusă la cale la Târgu-Mureş!

Lasă un comentariu