TÂRNĂVENIUL, ÎNTRE SPERANŢĂ ŞI AŞTEPTARE

Distribuie pe:

PODUL DE PESTE RÂUL TÂRNAVA MICĂ, PRIN HCL, PREDAT CĂTRE GUVERN ÎN VEDEREA REPARAŢIILOR

Podul în cauză, singura legătură între cele două părţi centrale ale municipiului, a constituit obiectul articolului publicat în cotidianul „Cuvântul liber" (29 feb. 2012), ca o problemă vitală pentru oraş, neputând fi finanţat din bugetul local. Podul a fost construit în anul 1931, ultima dată reparat în 2002, garanţia acestor lucrări expirând în 2012. Starea actuală de degradare a podului este accentuată, pericolul fiind foarte mare în caz de cutremur, inundaţii puternice, alunecări de teren, lovirea elementelor de construcţii, transporturi excepţionale etc. Lăţimea părţii carosabile este sub limita necesară a unui drum naţional, clasa de încărcare este necorespunzătoare, rosturile complet deteriorate, procesul de coroziune foarte avansat, circulaţia pentru autovehiculele mai mari de 30 t imposibilă. Se impune construirea unui pod nou. Noul pod urma să aibă o lungime totală de 42,50 metri şi o deschidere de 35,6 metri.

Reprezentanţii CNI au anunţat că lucrarea de construcţie a noului pod a fost inclusă pe lista de investiţii pentru perioada următoare (ce şi când?!). Siguranţa şi accidentul sunt în puterea divină! Drumurile DN 14/A, cât şi cel judeţean Târnăveni - Tg.-Mureş, prin Cerghid, rămân cu gropi!

ÎN CURÂND, ÎNCEP LUCRĂRILE LA CREŞA DIN SPAŢIUL CLĂDIRII LICEULUI TEHNOLOGIC „CONSTANTIN BRÂNCUŞI"

Creşa va găzdui copii până la 3 ani (minimum 25 de copii, din care cel puţin 5 copii de etnie romă). Va fi realizată cu fonduri norvegiene, prin proiectul „Poţi fi mamă", programul Norway Granets. Valoarea totală a proiectului este de 385 de mii de euro, din care 340 de mii de euro reprezintă fonduri nerambursabile destinate sprijinirii şi desfăşurării unor activităţi de colaborare dintre diverse state, conform memorandumului încheiat între Regatul Norvegiei şi Guvernul României prin mecanismul financiar SEE 2009-2014. Optimizarea spaţiilor din cadrul Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuşi" este pe deplin posibilă, în perspectivă putând fi primiţi 25-60 de copii.

Lasă un comentariu