Să resuscităm cultul şi respectul pentru muncă!

Distribuie pe:

Opoziţia politică se manifestă de regulă critic. Această atitudine ţine de rolul său firesc de a evidenţia greşelile guvernării, de a sancţiona public derapajele puterii politice, de a oferi alternative pentru guvernare, dar şi soluţii prin poziţii constructive şi asumări pozitive. Partidul Naţional Liberal, într-un moment jubiliar, la aniversarea a 140 de ani de liberalism în România, arată că reprezintă o alternativă viabilă şi puternică pentru guvernare.

Liberalii nu s-au mărginit doar să invoce greşelile, erorile ori eşecurile guvernării Ponta - PSD, ci au susţinut proiecte concrete pentru ceea ce năzuiesc, au votat şi asumat românii, adică pentru „România lucrului bine făcut". În acest sens, spre exemplu, recent a fost susţinută legislativ reducerea TVA la alimente, iar PNL a iniţiat un amendament la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 65/2014, care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii de la 42 lei la 84 de lei, acest amendament fiind adoptat de Camera Deputaţilor, legea aflându-se în procedură de promulgare la Preşedinţie.

Mai mult, PNL a asumat public un program solid de guvernare al cărui obiectiv strategic este reclădirea naţională pe bază de meritocraţie, valoare, profesionalism, muncă. În cadrul acestuia, iniţiativa economică autohtonă are un loc central.

Consider că este important pentru cei care încă mai privesc către clasa politică cu speranţă, să cunoască acest program care tratează drept prioritare investiţiile în Sănătate şi Educaţie. În esenţă, PNL asumă: reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016; reducerea numărului de taxe; unificarea sistemului de plăţi; renunţarea la plata la ghişeu; eliminarea taxei pe stâlp; reducerea accizelor; simplificarea legislaţiei: fiecare ministru va trebui să-şi reducă legislaţia din domeniul său; reforma sistemului fiscal; creşterea gradului de colectare; o relaxare fiscală sustenabilă; deblocarea investiţiilor ş.a.

Evident, raportându-ne realist la gradul actual de iresponsabilitate, minciună şi demagogie care caracterizează Guvernul Ponta, la lipsa de strategii şi proiecte naţionale viabile din partea PSD şi a aliaţilor săi, luând în calcul efectele adverse grave ale fenomenului corupţiei asupra întregii clase politice, ţinând cont de decredibilizarea şi lipsa de încredere care şubrezesc în ansamblu clasa politică, este dificil să mai convingi cetăţeanul onest că se poate face politică prin programe asumate cu competenţă şi la modul serios.

Considerăm însă că oamenii de calitate din această ţară NU aşteaptă de la PNL să li se dea pomeni din banul public! Cei responsabili vor o economie stabilă, predictibilă şi performantă, un mediu investiţional generos şi permisiv care să stimuleze munca şi să genereze locuri de muncă, vor ca politicienii să se afle în slujba lor şi NU deasupra lor, vor o politică realizată prin forţa decenţei şi a onestităţii şi NU o politică a minciunii şi aroganţei.

Principial, se impune o schimbare de viziune şi abordare în privinţa guvernării. Aceasta trebuie întemeiată pe sinceritate şi onestitate, o guvernare care să faciliteze munca şi câştigul şi NU spolierea neruşinată a fondurilor publice. Dincolo de orice populism, chiar cu riscul de a-i supăra pe cei care încă stau cu mâna întinsă către bugetul de stat, trebuie resuscitat cultul şi respectul pentru muncă.

Lasă un comentariu