Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a premiat câştigătorii competiţiei Special Olympics

Distribuie pe:

Fundaţia Special Olympics din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu-Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, a organizat, în perioada 29 mai - 1 iunie, cel mai mare eveniment sportiv din 2015 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale - Jocurile Naţionale Special Olympics România 2015. La eveniment au participat 300 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale de la diverse asociaţii, organizaţii şi şcoli speciale. Aceştia au concurat la competiţii sportive de atletism, badminton, bocce şi înot, care s-au desfăşurat la Sala de sport „Anton Pongracz" şi la bazinul de înot din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş.

În 1 iunie, la Sala de sport „Anton Pongracz", prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a premiat câştigătorii competiţiei Special Olympics la badminton şi bocce, alături de soldaţii americani.

Prefectul a declarat apoi presei că felicită organizatorii Special Olympics şi această idee de a promova sportul în rândul persoanelor cu dizabilităţi, el s-a declarat deosebit de emoţionat să participe la eveniment. „Cred că multă lume ar avea de învăţat de la această categorie de oameni cu dizabilităţi care practică sportul şi, totodată, cred că e nevoie să dăm dovadă de mai multă toleranţă şi să acceptăm această categorie de oameni care au anumite probleme", a declarat prefectul.

Lasă un comentariu