NOTE DE CĂLĂTORIE - Nu e rău dacă mai privim şi în grădina altora

Distribuie pe:

Admir oamenii care se ocupă de administrarea grădinilor zoologice, de exemplu pe cei de la Wilhelma - Grădina Zoo din Stuttgart. O grădină imensă, cu ţarcuri mari pentru animale, amenajate superb, curată, iar animalele se vede că sunt îngrijite (parcă zâmbeau), o mulţime de pui de animale, ceea ce spune multe despre cum sunt tratate şi condiţiile de care se bucură.

Fiind foarte mare, în acest Zoo poţi vedea foarte multe specii de animale, de la urşi polari până la rinoceri. Te poţi bucura şi de o grădină botanică minunată în incinta ei, dar şi de un insectar. Sunt o mulţime de bănci unde îţi poţi odihni picioarele, o terasă unde poţi savura un suc şi câteva standuri cu suveniruri. Toate sunt amplasate cu cap; de preferat, ca să nu uiţi să vizitezi tot, e să te orientezi după indicatoare şi după harta grădinii.

Din păcate şi la capitolul grădini zoologice mai avem de învăţat şi de investit în amenajarea şi mărirea spaţiilor în care stau animalele, îngrijirea şi hrănirea lor. Într-adevăr, ei au mai mulţi bani, dar cu o strategie bună, sunt convinsă că şi noi putem face ca animalele care sunt găzduite în grădinile noastre să arate mai bine.

Lasă un comentariu