Azi, la Târgu-Mureş, Proiecţia de gală a filmului „Comoara", premiat la Cannes

Distribuie pe:

„O minunată fabulă despre România de azi, o frumoasă demonstraţie a umorului tipic românesc" (Les Inrockuptibles); „O gură de aer proaspăt" (Il Gazetino); „Momente de comedie pură, umor degajat. Incredibil! " (Stanze di Cimema)…

…Sunt doar câteva dintre aprecierile de care se bucură, în presa internaţională, filmul regizorului Corneliu Porumboiu, COMOARA (THE TREASURE), recent premiat la Festivalul de la Cannes, unde a fost distins - în cadrul selecţiei oficiale Un Certain Regard - cu Premiul Un Certain Talent.

Azi, 3 iunie, la ora 20, la Cinema City din incinta Promenada Mall, are loc proiecţia de gală a filmului, cu participarea regizorului Corneliu Porumboiu şi a actorilor Cuzin Toma şi Adrian Purcărescu, interpreţii rolurilor principale.

Regizorul Porumboiu a mai primit Premiul pentru debut Camera d'Or în 2006 pentru filmul A fost sau n-a fost?, iar în 2009, Poliţist adjectiv a primit premiul FIPRESCI şi premiul juriului secţiunii Un Certain Regard.

Regizor şi scenarist, Corneliu Porumboiu, „unul dintre cei mai originali cineaşti apăruţi în istoria recentă" (potrivit Screen International), este cunoscut şi pentru lungmetrajul Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism (2013), iar documentarul Al doilea joc (2014) a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin în secţiunea Forum.

Iubitorii celei de a şaptea arte au, aşadar, posibilitatea de a se întâlni cu realizatorul şi protagoniştii celui mai recent film românesc premiat la Cannes.

 

Lasă un comentariu