MUNICIPIUL REGHIN S-A TRANSFORMAT ÎN „ORĂŞELUL COPIILOR", „ORAŞUL CELOR MARI, PE ÎNŢELESUL CELOR MICI"

Distribuie pe:

Lumea copiilor este colorată, vie, fermecătoare! Vorbim despre o proiecţie de poveste - „Orăşelul Copiilor" - pe care Primăria municipiului Reghin, Consiliul Local, împreună cu Asociaţia Advent Kindergarten a dorit să o reproducă şi anul acesta, după reuşita de care s-a bucurat în 2014.

Un orăşel care, pentru o zi a funcţionat de sine stătător, sub genericul „Oraşul celor mari, pe înţelesul celor mici". „Comunitatea de copii" şi-a ales un „primărel" care, alături de două consiliere a tăiat panglica, iar noua administraţie locală a dat start manifestărilor sportive, educative, de recreere şi divertisment dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. Micul primar din „Orăşelul Copiilor" a luat aminte la cuvintele primarului municipiului Reghin, ec. Maria Precup:

„Vă mulţumesc că sunteţi alături de noi şi că aţi ales să petreceţi altfel Ziua Copilului decât la calculator sau la televizor, iar părinţilor, că şi-au sacrificat ziua liberă şi sărbătoarea de astăzi venind în centrul municipiului nostru care, iată, a devenit „Orăşelul Copiilor". Vă doresc să aveţi succes în tot ceea ce faceţi şi astăzi să vă bucuraţi de oraşul vostru!"

Peste 1.500 de copii au primit viza în paşaportul folosit pentru a vizita „Orăşelul Copiilor"

Cei mici îşi doresc să joace rolul oamenilor maturi, iar acest proiect s-a dovedit a fi un mod educativ pentru ca micuţii să fie învăţaţi despre ce înseamnă responsabilitatea unui om mare, să cunoască rolul pe care îl joacă instituţiile şi administraţia locală pentru un stil de viaţă de calitate. Tocmai de aceea, au fost amenajate 21 de standuri: aeroport, mass-media, ambulanţa, jandarmeria, piaţa, circ, biblioteca, stadion, supermarket, atelier de meserii, muzeu, farmacie, biserică, poliţie, club expo, pompieri, şcoală, filarmonică, teatru, bancă şi primărie. Aici, specialiştii au stat la dispoziţia celor mici pentru a le explica rolul şi importanţa pe care instituţiile le au în societate.

În plus, organizatorii au pregătit concursuri, atât pentru copiii cu nevoi speciale, cât şi pentru micuţii pasionaţi de sport: biciclete şi role. Cei mai mulţi dintre prichindei s-au bucurat nemărginit atunci când au dat frâu liber imaginaţiei, participând la concursul de desene pe asfalt. Câştigătorii au fost premiaţi cu rechizite şcolare şi tehnice: căşti, stick-uri usb. A fost prezentată şi o demonstraţie de descarcerare oferită de Serviciul de Pompieri al Municipiului Reghin. Tabloul de poveste a continuat cu reprezentaţii teatrale şi momente muzicale pregătite de Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară" şi Gimnaziul de Stat „Augustin Maior" - Secţia de Muzică şi Arte Plastice. Peste 1.500 de copii au primit viza în paşaportul folosit pentru a vizita „Orăşelul Copiilor".

Aşadar, oraşul celor mari, explicat pe înţelesul celor mici, reprezintă o manifestare a reghinenilor pentru reghineni. A doua ediţie a evenimentului dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, desfăşurată în Parcul Central, luni, 1 iunie, între orele 10 şi 17, s-a dovedit a fi o experienţă pe care administraţia publică locală doreşte să o transforme în tradiţie.

 

 

Lasă un comentariu