Între vechi şi nou – Concursul „Spiritualitate locală".

Distribuie pe:

Folclorul mureşean constituie o sursă inepuizabilă de inspiraţie, un izvor nesecat ce n-a fost cercetat şi valorificat îndeajuns. Identitatea noastră în lume poate să se manifeste şi prin valorificarea culturii locale.

Cercul de folclor „Lacrimă de dor", coordonat de profesoara Beatrice Standavid, de la Liceul Vocaţional „Mihai Eminescu", din Târgu-Mureş, a organizat săptămâna trecută concursul „Spiritualitate locală".

Elevii participanţi au adus în prim-plan aspecte ale culturii şi ale spiritualităţii locale, din judeţul Mureş, acoperind un areal larg, ce se referă la obiceiuri, tradiţii, la redescoperirea vetrelor de cultură create în jurul unor vechi biserici din localităţile natale, la mentalităţile generate de practici străvechi.

Ca element de noutate, au fost prezentate materiale ce surprind elemente de cultură ale altor ţări din Europa. Pentru autorii acestor lucrări, faptul că părinţii lor au plecat să lucreze în străinătate a determinat un alt înţeles al termenului „acasă". Departe unii de alţii, părinţi şi copii, încearcă să păstreze vie flacăra tradiţiei.

La fel ca în fiecare an, şi această ediţie a manifestării a beneficiat de sprijinul Primăriei Târgu-Mureş.

Lasă un comentariu