Nu atât salariile mari, cât şansa de a se putea dezvolta

Distribuie pe:

Aproape 30% dintre românii care studiază în străinătate iau în considerare întoarcerea în ţară, unde îşi doresc să aibă şansa unor locuri de muncă în care să se poată dezvolta, arată un sondaj realizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), scrie Agerpres.

Potrivit sondajului LSRS din 2014, care a avut peste 1.000 de respondenţi, dacă proporţia tinerilor români care studiază în străinătate şi se gândesc să se întoarcă în ţară este de 29%, proporţia celor care au spus că nu vor să revină este 39%, cu 9 procente mai mare decât rezultatul sondajului LSRS din 2012, pe aceeaşi temă. Aceste cifre ar putea reflecta şi criza financiară care s-a simţit în toată lumea în ultimii ani, potrivit reprezentanţilor LSRS.

Conform respondenţilor, salariul mare nu este una dintre primele motivaţii pentru studenţii care aleg să se întoarcă, ci mai degrabă oportunităţile de carieră sunt aspectul cel mai dorit de aceştia. De asemenea, o mare parte a studenţilor români în străinătate care se întorc în ţară aleg calea antreprenoriatului.

Lasă un comentariu