Știință și... Religie

Distribuie pe:

„A demonstra existența unei cauze primare a vieții, unică, imaterială și înțeleaptă, iată termenul sublim către care merge fiziologia. Această cauză primară este Dumnezeu. Nu «crede in deum» - «cred în Dumnezeu» - trebuie să spună omul de știință, ci: «scio deum esse» - știu că Dumnezeu există".

Dr. Nicolae Paulescu (1869-1931), „Finalite, Determinisme, Ame et Dieu", profesor la Facultatea de Medicină București, a descoperit insulina, dar a fost înșelat luând alții premiul Nobel.

A făcut studii în Franța unde a profesat 12 ani la catedra de anatomie și fiziologie cu marele Lanceraux în Paris, după care vine în țară la București. A dus o viață curat creștinească, nefiind căsătorit și răspândind cuvântul lui Dumnezeu, atât studenților în medicină prin prelegerile sale la cursul de fiziologie, cât și celorlalți credincioși prin bogatele și frumoasele sale predici ținute în Biserica Ene din București, unde era ascultat de foarte mulți intelectuali în fiecare duminică și sărbătoare creștină. A combătut cu mult succes, cu dovezi științifice imbatabile, pe profesori, medici, necredincioși din timpul său. La moarte a fost îmbrăcat în hainele albe pe care le purta în tot timpul vieții ca simbol al curățeniei și sfințeniei creștine.

***

„Este o știință pe dos (mincinoasă) aceea care îndrăznește să ne asigure că numai materia există și că numai legile ei guvernează lumea".

Armand Gautier „Les manifestations de la vie, derivent-alles toutes des forces materiellesi"- Ed. Carre et Naud-1897, membru al Academiei de Științe, profesor de chimie la Facultatea de Medicină din Paris. Este unul din oamenii de știință ai timpului, care susțineau existența unei „Cauze primare" - Dumnezeu.

***

„Cât ești de mare Doamne! Și cât de admirabile sunt operele tale! Glorificați-l pe Domnul, puteri, eloimi, angeli!"

Ion Heliade Rădulescu (1802-1872), „Anatolida" - „Imnul creației", scriitor, lingvist, gânditor, om politic, membru fondator al Academiei Române și primul său președinte, considerat cel mai important ctitor din cultura română prepașoptistă.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu