Partidul România Unită vrea un nucleu puternic la Târgu-Mureş!

Distribuie pe:

Vineri, 5 iunie, la Târgu-Mureş, a avut loc cea de a doua rundă de discuţii vizând înfiinţarea filialei locale a Partidului România Unită. Deputatul Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, şi Augustin Hagiu, prim-vicepreşedinte, s-au întâlnit cu grupul de simpatizanţi mureşeni, cărora le-au prezentat soluţiile propuse de formaţiunea lor politică la problemele cu care România se confruntă, de 25 de ani, precum şi valorile la care aderă şi pe care le promovează Partidul România Unită. „Ne aflăm la Târgu-Mureş pentru a forma, în capitala românismului din Ardeal, un nucleu puternic al partidului, care să dea tonul mesajului şi idealurilor pentru care luptăm", a punctat deputatul Bogdan Diaconu.

Potrivit preşedintelui său, PRU a adoptat doctrina naţional-democrată a lui Nicolae Iorga, adaptată realităţilor socio-economice şi politice actuale, completată cu texte doctrinare şi ideologice aparţinând mureşeanului Horaţiu Şerb şi regretatului Vlad Hogea. La acestea se adaugă idei formulate, promovate şi susţinute de însuşi liderul formaţiunii, Bogdan Diaconu, în cele două cărţi pe care le-a publicat - România unită şi România iubită.

În esenţă - a explicat Diaconu - osatura pe care este clădită ideologia partidului recent apărut pe eşichierul politic românesc (PRU a fost înregistrat oficial în luna februarie a acestui an), este alcătuită dintr-o componentă militantistă, îndreptată cu precădere împotriva separatismului maghiar, şi o componentă unionistă vizând realizarea idealului unirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului, plasate, ambele, sub deviza domniei legii şi justiţiei sociale.

Se desprind, de asemenea, din doctrina PRU, obiective precum: promovarea naţionalismului economic, sprijinirea capitalului autohton şi protejarea producătorului român în competiţia inegală cu marile corporaţii internaţionale. În opinia lui Bogdan Diaconu, criza economică autohtonă numără trei componente, interconectate şi interdependente: o criză morală, o criză identitară şi una demografică, pe fondul corupţiei generalizate. În acest sens, PRU a depus un proiect de lege ce prevede înăsprirea pedepsei pentru marea corupţie, inclusiv pedeapsa cu închisoare pe viaţă, confiscarea averii şi muncă în folosul comunităţii.

În altă ordine de idei, PRU solicită referendum pe tema adoptării euro şi pe cea a recunoaşterii Kosovo: „Partidul România Unită a fost singura formaţiune politică din România care a solicitat referendum pe tema euro şi care se opune adoptării monedei europene pentru a evita pierderea de suveranitate a statului român şi pentru a opri prăbuşirea nivelului de trai, consecinţă directă a renunţării la moneda naţională. În egală măsură, PRU se opune recunoaşterii Kosovo de către România pentru că acest lucru va fi utilizat de către extremiştii maghiari ca argument forte pentru obţinerea unui teritoriu separatist în inima României", a formulat Diaconu.

Prezent la dezbaterile de vineri în calitate de invitat, prof. univ. dr. Ioan Sabău-Pop, preşedintele Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş, a declarat că va sprijini programul PRU, fiind de părere că această formaţiune politică „reporneşte un lucru frumos la Târgu-Mureş, unde s-au născut idei şi proiecte generoase" menţionând, în context, Uniunea Vatra Românească şi PUNR. El a atras însă atenţia că Târgu-Mureşul rămâne „o placă turnantă, o a doua capitală a maghiarimii", unde se fac şi se desfac iţele politicii antiromâneşti.

Lasă un comentariu