„Ştrumfionada" - Ediţia a 3-a -

Distribuie pe:

În data de 3 iunie 2015, Sala Mare a Teatrului Naţional a devenit „Satul Ştrumfilor". Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer" a organizat a treia ediţie a Spectacolului caritabil în cinstea Zilei Copilului, de această dată sub denumirea „Ştrumfionada". Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Teatrul Naţional Tg.-Mureş şi în colaborare cu şcolile şi grădiniţele din Tg.-Mureş.

Au participat aproximativ 900 de „ştrumfi", din care 200 au prezentat 15 momente artistice pe scenă şi 700 s-au bucurat ca spectatori. A fost o adevărată paradă a micilor artişti, ei au cântat şi au dansat cu multă veselie, părinţii şi cadrele didactice i-au urmărit cu emoţie. Prin participarea la acest eveniment copiii au învăţat ce înseamnă voluntariatul, actele caritabile şi sentimentul de compasiune.

„Ştrumfionada" a fost evenimentul prin care am dat startul pentru strângerea de fonduri pentru Onco-Olimpiada din 2016, din Polonia, la care dorim să participe şi câţiva copii supravieţuitori unor boli onco-hematologice de la Clinica Pediatrie I Tg.-Mureş. Pregătirea şi participarea la Onco-Olimpiadă este un program complex de recuperare fizică, psihică şi emoţională pentru copii şi dorim să-i ajutăm să facă parte din lotul României şi reprezentanţi din judeţul Mureş.

Dorim să mulţumim pentru participare grupurilor de copii de la Grădiniţele „Albinuţa", „Dumbrava Minunată", „Paradisul copilăriei", Grădiniţa nr. 20, elevilor de la Şcolile gimnaziale „Europa", „Mihai Viteazul", „Al. I. Cuza", Liceul cu Program sportiv „Szász Adalbert" din Tg.-Mureş, Şcoala Gimnazială „Florea Bogdan" şi Centrul Şcolar pentru Educaţie incluzivă nr. 3 SAM, din Reghin, Clubul de Dans „Together", care au adus bucurie în inima copiilor şi, timp de două ore, ne-au teleportat în lumea minunată a piticilor ştrumfi.

Mulţumim doamnelor educatoare, învăţătoare, profesori, coregrafi, care au pregătit micii artişti. Mulţumim prezentatorilor „Ştrumf", „Ştrumfiţa" şi „Gargamel", interpretaţi de doamnele Claudia Pavel, Fall Orsolya şi Farczádi Róbert, pentru umorul cu care au condus spectacolul.

Dorim să mulţumim că ne-au onorat cu prezenţa în sală, grupurilor de copii de la Grădiniţele nr. 10, nr. 20, „Licurici", „Dumbrava Minunată", „Albinuţa", „Codrişor", elevilor de la Şcolile gimnaziale „Dacia", „Europa", „Al. I. Cuza", „George Coşbuc", „Omega", Liceul cu program sportiv „Szász Adalbert". Apreciem colaborarea cadrelor didactice şi a părinţilor pentru realizarea acestui eveniment. Mulţumim celor care nu au putut veni, dar au trimis donaţii.

Adresăm mulţumiri Teatrului Naţional pentru găzduire şi pentru amabilitatea cu care ne-a ajutat, Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru colaborare şi Voluntarilor „Red Cells" pentru implicare în organizarea şi desfăşurarea spectacolului.

Apreciem interesul şi sprijinul arătat de presa scrisă şi radio-TV pentru acest eveniment.

Rezultatul „Ştrumfionadei" este de 5.800 ron, un prim pas spre Onco-Olimpiadă.

Cei mai tineri concetăţeni mureşeni sunt alături de prietenii şi tovarăşii lor bolnavi, ştiu să-şi exprime dragostea şi compasiunea faţă de ei şi au demonstrat că „împreună facem minuni".

Lasă un comentariu