Noul stadion din Daneş, sub botezul celor trei zile de fotbal

Distribuie pe:

Federaţia Română de Fotbal a demarat întrecerea sportivă a grupelor de juniori B1 - Etapa 1 pentru desemnarea câştigătoarei grupei zonale Liga a IV-a, la care au mai participat, pe lângă judeţul Mureş, încă trei judeţe.

Stadionul din Daneş, locul întrecerii, nu a fost ales întâmplător, dacă ne gândim la condiţiile de joc, dar şi la echipa tinerilor jucători dănăşeni, ajunsă pe locul I pe judeţ, coroborat cu propunerea acceptată a primarului Nicolae Mosora şi a viceprimarului Ioan - Burnete Dorin pentru acest stadion.

Despre terenul de fotbal, gazon, întreţinerea lui, vestiar (compartimentat şi dotat cu tot ceea ce este necesar), am auzit numai cuvinte de laudă.

La această întrecere, au luat parte câştigătorii grupei juniori B1 judeţeni (născuţi în şi după 1 ianuarie 1998), între echipele aflate pe primele locuri aflându-se Gaz Metan Daneş, FC Csikszereda Miercurea Ciuc (HR), CSM FC Ploieşti şi LPS CSS Suceava. În urma meciurilor jucate, sportivii de la CSM Ploieşti, antrenaţi de Marcel Catinca, au câştigat detaşat turneul, calificându-se pentru o altă etapă, superioară.

Rezultatele înregistrate în prima zi de joc (29 mai) au fost următoarele: Gaz Metan Daneş - FC Csikszereda Miercurea Ciuc 2 - 0;, LPS Suceava - CSM Ploieşti 0 - 2; A doua zi (30 mai): FC Csikszereda Miercurea Ciuc - CSM Ploieşti 0 - 1, AS Gaz Metan Daneş - LPS CSS Suceava 2 - 0; A treia zi: LPS Suceava - FC Csikszereda Miercurea Ciuc 1 - 4 şi CSM FC Ploieşti - AS Gaz Metan Daneş 2 - 1. Liderul turneului de la Daneş este CSM FC Ploieşti care, în perspectivă, va participa la un turneu final ce va desemna echipa câştigătoare.

„Acum, când cunoaştem învingătorul, ne putem destinde analizând cu discernământ jocurile. La adresa terenului, condiţiilor de joc, cazare şi hrană, numai cuvinte de laudă. Nu am sperat că o să găsim asemenea condiţii la nivelul unei simple comune. Suntem bucuroşi că am câştigat meciurile de acasă situându-ne pe locul 1, înaintea echipei Petrolul Ploieşti. Ne bucurăm de reuşită, suntem o echipă nou-înfiinţată (de nici patru ani), finanţată de Primăria Ploieşti, căreia îi mulţumim pentru tot sprijinul pe care ni-l acordă", ne-a declarat Marcel Catinca, antrenorul celor de la Ploieşti.

La rându-i, echipa Gaz Metan Daneş a fost constituită mai puţin de un an, din jucători din Daneş şi jucători de la Clubul Sportiv Sighişoara. Potrivit antrenorului Adi Someşan, de la Gaz Metan Daneş, „întotdeauna, ca să creşti, să porţi forma o echipă bine constituită, sperând la rezultate notabile, trebuie să te bazezi pe copiii localnici, pentru a putea pune bază pe ei. Trebuie să recunoaştem că, în zona antrenamentelor, nu am avut continuitate, întâlnindu-ne de două ori pe săptămână, condiţionaţi de mijlocul de transport. O parte a echipei de fotbal vine de la Sighişoara, iar alta din Daneş. Este nevoie de un mijloc de transport pus la dispoziţie de Primăria Daneş. Până în prezent, cheltuielile de transport, de organizare au fost suportate din bugetul local. Se ştie că în unele cluburi private cotizează jucătorii, ceea ce la Daneş este exclus".

Liga a IV-a înseamnă alt ritm, altă participare, cu 34 de jocuri, iar să te detaşezi în lider e totuşi o performanţă. Grupa junioratului este socotită pepinieră pentru jucătorii echipelor mari de fotbal. Albi Biro, antrenorul echipei FC Csikszereda Miercurea Ciuc 2, a avut, şi el, cuvinte de laudă la adresa condiţiilor foarte bune, fiind surprins să vadă un stadion comunal la standarde atât de înalte: „În asemenea condiţii, pe un aşa gazon, nu am jucat demult. Cert, nivelul de joc între cele patru echipe din punct de vedere a al pregătirii şi dăruirii a fost echilibrat. Este bine că s-a organizat o astfel de întrecere la nivel de federaţie, cu sportivi din garnitura a II-a, în componenţa căreia intră copiii proveniţi din localităţile învecinate cu Miercurea Ciuc, în condiţiile în care hocheiul preia destul de mulţi tineri jucători din pepiniera clubului, având şi la disciplina fotbal nu mai puţin de 30 de copii pe generaţie".

De apreciat fair-play-ul de care a dat dovadă publicul spectator, aplaudând la scenă deschisă, atât reuşitele gazdelor, cât şi ale celor care au obţinut victoria finală.

Lasă un comentariu