Știre devastatoare! Știre-Șoc!

Distribuie pe:

O știre, de-a dreptul devastatoare, a făcut, vinerea trecută, înconjurul României. Și al unor țări din Europa. O știre-șoc! O știre-surpriză! Pentru prima oară, din 1990 încoace, un premier în funcție al României, Victor Ponta, caz grav, este pus sub acuzare, cu dosar de urmărire penală, ca prim-ministru, pentru infracțiuni precum conflict de interese, complicitate, abuz în serviciu, fals în înscrisuri, spălare de bani, obținuți fără muncă, fără vreo bază legală, toate din perioada 2006-2008, pe vremea când era avocat. În urma acestor machiaverlâcuri, a primit de la Dan Șova, pe care l-a numit ministru, după ce Ponta a devenit premier, o mare sumă de bani, bani cu care și-a cumpărat două apartamente de lux într-un complex rezidențial al Bucureștiului, plus două autoturisme de lux, printre ele și acea mașină de raliu, donată de amicul lui, Dan Șova. Șova care, în urma înțelegerilor și sforăriilor, a devenit un fel de „sponsor" al familiei Ponta! Suficiente motive ca președintele Klaus Iohannis să-i ceară premierului Victor Ponta demisia. Întrebarea e: dacă Klaus Iohannis știa unele lucruri mai demult, de ce-i cere demisia atât de târziu?

Nu-i de mirare pe la noi, unde, de obicei, la români minunile țin doar trei zile, unde ciubucul, mita, hoția, machiavelismul politic, afacerile necurate sunt la ordinea zilei. Deloc nu-i de mirare, în cazul acelei etici bolnave, din 1990 încoace, a puternicilor clipei, a întinderii „minciunii cât ține", a apucăturilor acelor care „se bat în ranguri și-n unghii, / Un capriciu să sufle-n feștilă / Și duhoarea infectă, umilă, / Să vă tremure bine genunchii. // Tot ce ați zis, în ședințe festive, / Pentr-a crește în funcții și ranguri". (Adrian Păunescu).

Așadar, o premieră absolută! O rușine! O mare dezamăgire! Un premier cu dosar penal! Ponta a respins, categoric, propunerea logică a președintelui Klaus Iohannis: demisia - singura soluție. Iar acum ies foarte multe la iveală. Românii află că Dan Șova a devenit ministru grație susținerii amicale a lui Victor Ponta, acel Dan Șova implicat și în dosarul Turceni-Rovinari, cu un prejudiciu de 3,5 milioane de lei, scăpat de urmărirea penală și de închisoare, tot prin susținerea subterană, pentru salvarea lui, din partea premierului Ponta. În cazul Dan Șova, cu toată acea precizare, cât se poate de clară, a Curții Constituționale a României, premierul Victor Ponta „a dictat, iar Senatul a executat!". Dovadă că încălcarea de lege pe la noi a devenit obișnuință! Cam așa s-au petrecut lucrurile în Parlamentul ultimilor ani, sub dictatul baronilor din PSD! Așa se explică și acel șir al parlamentarilor, din diferite partide, cercetați, cu dosare penale și condamnați, mulți trimiși după gratii: Ioan Avram Mureșan, Nicolae Mischie, George Copos, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Miron Mitrea, Decebal Traian Remeș, Nagy Zsolt, Tudor Chiuariu, Dan Diaconescu, Antonie Solomon, Elena Udrea, Viorel Hrebenciuc, Gabriel Sandu, Alina Bica, Liviu Dragnea.

La ieșirea de la DNA, întrebat dacă are de gând să-și prezinte demisia, cum era firesc după toată această tevatură, penibilă și acuzatoare pentru un premier, pe același știut ton arogant și provocator, Victor Ponta a răspuns ca și Dan Șova, cel mereu scăpat de cătușe, cu toate precizările Curții Constituționale: NU! ținând, cu ghearele și cu dinții - cum se spune - de fotoliul Puterii din palatul din Piața Victoriei, premierul Victor Ponta a declarat: „Eu am fost ales, în această funcție, de Parlament! Doar Parlamentul mă poate demite! Informația doamnei Kõvesi este neadevărată!". Întrebarea, firească și logică este: își permite, oare, un șef de DNA să aducă dovezi „neadevărate", acuzatoare, când e nevoie de o procedură specială, tocmai unui premier al României? Și Nicolae Ceaușescu, în cazarma de la Târgoviște, zicea că pe el îl poate judeca „doar Marea Adunarea Națională". Numai că Ponta nu-i Ceaușescu! Hai să fim serioși. Distanța-i, între el și foarte mulți politicieni de azi, de la cer la pământ!

Victor Ponta, aflat acum la strâmtoare, când DNA cere aviz Camerei Deputaților pentru cercetarea lui, își pune speranța salvării, ca urmărit penal, în Parlament. În acel Parlament al rușinii, care i-a salvat și pe Varujan Vosganian, Borbely Lászlo, Dan Șova. În Parlament, PSD-ul, cel mai mare partid, nu mai are acea majoritate confortabilă, în măsură să-l salveze, și pe Ponta, precum i-a salvat și pe cei mai sus-pomeniți. Iar ei, mulții parlamentari, probabil, precum și un rege al Franței, care declara „Statul sunt eu!", o să răcnească și ei: „Parlamentul suntem noi! Doar Parlamentul ne poate demite!".

S-ar putea ca unii, aflând infracțiunile comise de premierul Victor Ponta, să exclame: „Un fleac!". Nu-i, deloc, un fleac! În astfel de funcții de demnitate în stat, cei care le ocupă trebuie să fie curați, fără pată, fără minciună, fără șmecherii! Curat, ca un pahar, cum spune românul. Mai ales când ești prim-ministru al României! Aici nu mai încape, deloc, minciuna, falsul, pișicheria, farafastâcurile politicianiste. Or, Victor Ponta nu a apărat acel necesar bine comun, în sensul interesului național, ci, din păcate, interesul de gașcă, de partid. O mare dezamăgire politică, una care duce la pierderea autorității de prim-ministru, la demolarea unei idei.

Ieșind de la DNA, ca urmărit penal, Victor Ponta se pare că, nici măcar în ceasul al 12-lea, nu vrea să priceapă, gravitatea acuzațiilor ce i se aduc, confirmând tocmai ce spunea, mama lui, în 2014, cu vreo trei zile înainte de alegerile prezidențiale, despre fiul ei, candidat la fotoliul de la Cotroceni: „Victor nu-i matur încă!". Păcat că încă nu s-a maturizat, ajuns în această atât de importantă funcție, de șef de guvern, în Statul Român. Victor Ponta este chemat să-și asume greșelile, gafele acuzatoare. S-a pitit în urzici, atunci când a fost acuzat de plagiat (în orice țară, pentru astfel de acuzații, un președinte sau un premier își dă demisia!), a pierdut, catastrofal, alegerile prezidențiale, în 2014! Să ne amintim că un alt prim-ministru, Adrian Năstase, când nu mai era în funcție, a fost judecat, condamnat și închis. Pentru ce? Pentru niște… termopane! Poziția partizană față de Dan Șova, în spate cu propteaua Puterii, prin Victor Ponta, acum, iată, a devenit funia care-l trage pe premier în jos.

Ce ar fi de făcut pentru instaurarea normalității pe plaiurile noastre mioritice? În primul rând ar fi de așteptat ca el, Victor Ponta, să fi dovedit că iubește acest popor român, această țară - România, al cărei prim-ministru este. Și, de ce nu, să dea dovadă de acel bun-simț, de acea bună-creștere românească, și să plece. El a fost investit cu această funcție, de mare răspundere, pentru a apăra România, pentru a-i proteja pe români, pentru a apăra interesul național. Nu familia, nu doar prietenii și interesele personale. Un rol deosebit de important, în această perioadă de frământări, deziluzii și reproșuri, revine PSD! Partidul să nu mai facă zid, cum s-a făcut în „cazul Bivolaru", partid chemat să se comporte responsabil, nu să apere un infractor, aflat sub măsura preventivă a controlului judiciar, după ce magistrații au judecat, cu temeinicie, cauza și faptele cuprinse în acel dosar de 1.100 de pagini! E ciudat că acest PSD, cel mai mare și mai puternic, mai important partid din România, cu oameni capabili, pentru trei guverne, i-au votat ca miniștri, dându-le pe mâini pâinea și cuțitul, pe mulți corupți, mânjiți, care au vârât mâna, în banii noștri, până la umăr!

Ce ar fi, acum, în această criză politică, de făcut? Victor Ponta să dea dovadă că-i bărbat și să-și dea demisia! O demisie de onoare se impune. Numai că el nu prea are onoare! Păcat! Iar asta, demisia, nu pentru că fariseul Traian Băsescu țipă: „Pleacă, pleacă acum!", ci pentru că românii aceștia, atât de dezamăgiți din 1990 încoace, văd, constată, cu regret, că Victor Ponta, ieșit de la DNA ca urmărit penal, nu-și consideră onoarea pătată, știrbită!

 

Lasă un comentariu