Victorie a naționalei de handbal Serbia - România: 26-32 (13-17)

Distribuie pe:

Sâmbătă s-a jucat prima partidă a preliminarilor CM 2015, din Danemarca, ce va avea loc la sfârșitul acestui an, dar și șansele de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. România nu avea amintiri plăcute cu Serbia la handbal. În 2006, naționala vecină le-a lăsat acasă pe tricolore și mergeau la Europenele din Suedia. De data aceasta româncele au avut noroc, deși Serbia este vicecampioană mondială, dar în meciul de sâmbătă nu au aliniat cea mai bună formație, fiindcă cinci jucătoare au boicotat reprezentativa pregătită de Sașa Boskovici din cauza unor divergențe cu selecționerul.

Partida s-a jucat în orașul Kraljeva, într-o sală nouă care a costat 12 milioane de euro. Cei mai mulți spectatori au fost din România, cu steaguri și pancarte, care au susținut echipa. Începutul jocului a fost foarte bun, româncele au condus tot timpul partida, repriza încheindu-se cu 13-17.

Cam același deznodământ a avut și repriza secundă. Partida s-a încheiat la o diferență de 6 puncte: 26-32. Felicitări întregii echipe de handbal pentru frumoasa victorie în deplasare. Returul se va juca duminică, 14 iulie, la Cluj-Napoca. Dacă va reuși dubla victorie, își va asigura participarea la CM din Danemarca și calificarea la Jocurile Olimpice din Brazilia din 2016. Mult succes fetelor!

Lasă un comentariu