TĂRÂŢELE DE GRÂU - UN „MEDICAMENT" MIRACULOS

Distribuie pe:

Specialişti în nutriţie, citaţi de descopera.ro, susţin că, datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, o cură cu tărâţe de grâu, urmată timp de una-două luni, este o soluţie naturală pentru multe probleme de sănătate, cum ar fi anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite.

Tărâţele de grâu sunt, de fapt, coaja exterioară a bobului de grâu, care de regulă se elimină în procesul de obţinere a făinii. Această coajă este o sursă de nutrienţi: vitamine, minerale, celuloză, carbohidraţi şi aminoacizi esenţiali. Printre vitaminele conţinute de tărâţele de grâu, cele mai importante sunt cele din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), betacarotenul, vitaminele D, E şi PP, fiind şi un izvor de minerale de care organismul are nevoie: fosfor, magneziu, sodiu, calciu, zinc, potasiu, seleniu, cupru, iod şi bor.

Tratamentul se face cu o oră înainte de micul dejun. Dimineaţa se bea o cană cu apă în care s-a pus la macerat de seara o lingură de tărâţe proaspete. După ce se bea apa, se consumă tărâţele care s-au depus pe fundul cănii. Cura aceasta se poate face zilnic, timp de două-trei luni, fiind şi un leac pentru constipaţie, împiedicându-se, astfel, stagnarea reziduurilor în intestinul gros, factor care ar modifica flora microbiană şi ar contribui la transformarea sărurilor biliare în pietre.

Datorită aceluiaşi efect, cura cu tărâţe de grâu este indicată şi pentru detoxifierea organismului, contribuind la menţinerea siluetei. Pentru a scăpa de kilogramele în plus, se alege o zi pe săptămână în care se consumă doar fructe şi trei-patru linguri de tărâţe. De asemenea, pentru menţinerea siluetei, există şi varianta ca, înaintea fiecărei mese, să se consume câte o cană cu apă caldă sau cu ceai verde, apoi, la 30 de minute, câte trei-patru linguri de tărâţe. În acest fel, scade apetitul şi mâncăm mai puţin.

Datorită conţinutului bogat în calciu, cura cu tărâţe de grâu este indicată copiilor şi femeilor aflate la menopauză, pentru consolidarea oaselor. Pentru că acest remediu este şi o sursă de magneziu, este recomandat celor care suferă de astenie şi de hipercolesterolemie.

Cura cu tărâţe de grâu poate fi utilizată şi în caz de colite, dischinezii biliare, constipaţie, litiază biliară, dispepsii, obezitate, boli de piele, anemii, depresii, neurastenii, neavând efecte secundare.

 

Lasă un comentariu