PROIECT ,,CITEŞTE ŞI DĂRUIEŞTE", LA IERNUT

Distribuie pe:

Proiectul, iniţiat de Asociaţia OUTREACH, din Târgu-Mureş, la începutul anului şcolar 2014-2015, centrat pe ideea că lectura copiilor şi a tinerilor trebuie nu doar cultivată, ci şi apreciată de familie, şcoală şi societate, a fost primit la Iernut cu entuziasm de localnicii cu frumoase şi lăudabile preocupări în acest sens. Întâlnirea de prezentare a activităţii lor, programată pentru ziua de vineri, 5 iunie 2015, a avut loc în prezenţa unui mare număr de iernuţeni, tineri, dar şi părinţi (majoritatea mămici) însoţiţi de copii, fiecare legitimându-se la intrare cu cărţile aduse de acasă pentru a fi donate Bibliotecii orăşeneşti.

În cuvântul de deschidere a întâlnirii, doamna Alina Alecu, profesoară de limba şi literatura română, a felicitat-o pe doamna Dana Gurghian, directoarea Bibliotecii orăşeneşti Iernut, şi a trecut în revistă manifestările culturale organizate în acest an aniversar, când biblioteca a împlininit şaizeci de ani de activitate în slujba comunităţii locale. Elevii domniei sale, Mara Păun, Maria Buda, Adela Coman, Sabina Roiban, Răzvan Ogrean, David Vanga, Marius Călugăr, George Bochiş, David Ocoş şi Denis Teglă, din clasa a VIII-a B, de la Şcoala Gimnazială Iernut, au interpretat piesa de teatru „LOCUL UNDE SE ÎNTÂMPLĂ MINUNI", creaţie a doamnelor Dana Gurghian şi Alina Alecu, iar elevele Paula Kiraly şi Irina Szabo-Botezan, din clasa a VII-a B, coordonate de doamna profesoară Delia Vlasa, au binedispus asistenţa, interpretând comedia „VĂ FAC BON?". Ambele colective de actori amatori au fost distinse cu Premiul de interpretare-grup, la Concursul judeţean de teatru şcolar „MINUNATA LUME A SCENEI."

Emoţionată până la lacrimi, doamna Sandra O'Connor, preşedinta Asociaţiei OUTREACH, s-a adresat doamnei Dana Gurghian, voluntarilor şi donatorilor de carte: ,,Vă mulţumesc pentru că vă pasă de copiii Iernutului. Mă emoţionează implicarea în proiectul «Citeşte şi dăruieşte» a unui aşa important număr de cadre didactice, de părinţi şi de tineri voluntari. Aici, la Iernut, se petrece exact ceea ce ne dorim: copiii citesc mai mult decât înainte şi participă, din proprie voinţă, la activităţi caritabile. Rezultatele excepţionale vă recomandă pentru cursul «Dezvoltare personal», pe care îl demarăm la începutul anului şcolar 2015-2016".

Prezent la evenimentul cultural de la Iernut, domnul Traian Daniel Rus, preşedintele Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Mureş şi preşedinte fondator al Asociaţiei ,,Asimed et Naiart" Târgu-Mureş, i-a felicitat pe organizatori şi voluntari şi a catalogat întâlnirea ca un promiţător început al unui şir de activităţi pentru tinerii din Iernut.

Recitalurile copiilor de la Şcoala de chitară, din Târgu-Mureş, pregătiţi de domnul Sebastian Tătar, o nouă intervenţie a doamnei profesoare Alina Alecu, mulţumirile pe care doamna Dana Gurghian le-a adresat doamnelor Sandra O'Connor, Melania Suciu, delegata Bibliotecii Judeţene Mureş, Laura Covrig, consilier al primarului oraşului Iernut, domnului Traian Daniel Rus, voluntarilor, donatorilor de carte, tuturor celor prezenţi, au încheiat, într-o tonalitate optimistă, întâlnirea de suflet dedicată Măriei Sale Cuvântul şi Măriei Sale Cartea tipărită.

Lasă un comentariu