Berea ajută la scăderea efectului cancerigen al grătarelor

Distribuie pe:

În Journal of Agricultural and Food Chemistry a apărut un studiu ale cărui rezultate sunt o veste bună pentru orice iubitor al grătarului.

Fanii grătarului ştiu că nimic nu merge mai bine cu o bucată de carne prăjită decât o bere rece. Cercetătoarea Olga Viegas a încercat să vadă ce se întâmplă dacă pune împreună cele două elemente cheie - carnea şi berea.

Viegas a marinat timp de patru ore cotlete de porc în bere blondă, bere non-alcoolică şi bere neagră. După ce le-a gătit pe grătar, a analizat rezultatul pentru a găsi hidrocarburi policiclice aromate, care apar în cărnurile afumate şi în cele arse la grătar şi care cresc riscul de cancer.

Berea neagră a redus cantitatea de hidrocarburi la jumătate datorită surplusului de antioxidanţi. Aceştia încetinesc procesul de formare a hidrocarburilor.

Soluţia unui grătar sănătos - carnea ţinută în bere neagră înainte să fie pusă pe grătar.

 

Lasă un comentariu