Ioan Rus şi-a dat demisia

Distribuie pe:

Ioan Rus a demisionat din postul de ministru al Transporturilor, în urma declaraţiilor sale referitoare la românii din străinătate, urmând ca săptămâna viitoare să fie desemnat un înlocuitor.

„România are trei milioane de oameni, să zicem, din forţă activă, în acest moment, în Occident, dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari, şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate", a declarat Ioan Rus.

Joi, într-un comunicat, Rus şi-a cerut scuze", dacă prin formularea aleasă" a jignit pe cineva, susţinând că intenţia sa era să semnaleze o situaţie gravă.

„Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intenţiile mele au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i. Am făcut referire la destrămarea familiilor şi la copiii lăsaţi în grijă bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinţii lor au plecat să muncească în alte ţări, în speranţa de a-şi construi un trai mai bun. Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnităţii vreunei persoane prin acele declaraţii, ci doar să atrag atenţia asupra preţului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate", susţinea ministrul în comunicatul transmis prin Biroul de presă al Ministerului Transporturilor.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului „Protecţie şi educaţie pentru copiii afectaţi de migraţia pentru muncă în străinătate", că la nivel naţional sunt înregistraţi 82.339 de copii afectaţi de plecarea părinţilor în străinătate.

Lasă un comentariu