Ajutor de stat pentru emisiuni audiovizuale de interes public

Distribuie pe:

Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, susţinerea operatorilor economici din domeniul audiovizual care produc şi difuzează emisiuni cu specific de informare, educare şi culturale de interes public.

Astfel, în baza unei scheme de ajutor de stat, al cărui buget va fi de 67,5 milioane de lei (echivalentul a 15 milioane de euro), operatorii economici din domeniul audiovizual pot beneficia, în perioada 1 iulie 2015 -31 decembrie 2016, de finanţare, conform unui viitor act normativ, care va stabili criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, numărul estimativ al acestora, categoriile de cheltuieli eligibile, precum şi procedura de acordare şi monitorizare.

Un capitol separat include măsuri necesare pentru asigurarea tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia la nivel naţional.

Din păcate, presa scrisă a fost „omisă", voit sau din nepăsare, din prevederile acordării de facilităţi, Guvernul vizând doar audiovizualul...

 

Lasă un comentariu