POLIŢIA LOCALĂ ARE ZIUA EI!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 408, din 10 iunie 2015, a fost publicată Legea nr. 138/2015 pentru modificarea Legii nr. 155/2010 a Poliţiei Locale, în sensul că a fost introdus un nou articol (441- (1), cu următorul conţinut: „Ziua de 21 mai se declară Ziua Poliţiei Locale".

Cu această ocazie, autorităţile administraţiei publice locale şi organizaţiile neguvernamentale interesate pot sprijini organizarea de manifestări dedicate sărbătoririi acestei zile.

În expunerea de motive, iniţiatorii actului normativ susţin că „ziua de 21 mai a fost aleasă deoarece ortodocşii şi romano-catolicii îi prăznuiesc pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, aleşii

Domnului pentru întărirea credinţei, sfinţi pe care poliţiştii locali din România i-au ales pentru a le fi protectori şi a-i ajuta în activitatea lor".

Reamintim că Poliţia Locală a fost înfiinţată în anul 2011, prin reorganizarea Politiei Comunitare, în scopul exercitării atribuţiilor privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în domenii precum ordinea şi liniştea publică, paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice, disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, activitatea comercială şi evidenţa persoanelor. 

Lasă un comentariu