Din codul manierelor elegante (21)

Distribuie pe:

La dans: Se pare că „dansul este de când lumea". Una din regulile principale ale dansului este aceea că bărbatul invită femeia la dans. La o reuniune sau la un bal bărbaţii ar trebui să danseze mai întâi cu femeile cu care au venit şi numai după aceea cu cunoştinţele din sală.

Când femeia este însoţită de un bărbat, cel care o invită nu-i obligat, în mod deosebit, să-i ceară permisiunea acestuia, trebuie însă avut în vedere prezenţa lui. De obicei, se procedează astfel: cel care invită se pleacă în faţa perechii respective, cerând din priviri bărbatului permisiunea de a dansa cu partenera lui. Obţinând „acordul" acestuia, tot printr-un get de „plecăciune", se adresează direct persoanei respective.

După ce dansul s-a terminat, bărbatul o conduce pe dansatoare la locul ei, mulţumind. Apoi revine în cercul cunoştinţelor sale.

La reuniune, bal sau alte distracţii, femeia nu trebuie să refuze invitaţia la dans. Poate refuza numai atunci când a promis dansul respectiv altei persoane.

Dacă bărbatul doreşte ca partenera lui să danseze în seara respectivă numai cu el, trebuie să convină, în prealabil, cu ea acest lucru. E neplăcut când cineva invită o femeie la dans, iar partenerul răspunde în locul ei că aceasta nu dansează.

După o reuniune dansantă, bărbatul conduce în mod obligatoriu partenera acasă.

Lasă un comentariu