Atenţionare din partea ANRP!

Distribuie pe:

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) atrage atenţia persoanelor care consideră că au dreptul să primească despăgubiri să nu folosească „inginerii" execuţionale, întrucât se expun riscului de a returna statului, atât sumele executate, cât şi contravaloarea serviciilor de recuperare.

Atenţionarea este inclusă într-un comunicat de presă, prin care ANPR face cunoscut faptul că, în data de 10 iunie 2015, Tribunalul Bucureşti i-a dat câştig de cauză şi a dispus întoarcerea în conturile instituţiei a 11 milioane de lei. „Această sumă a fost executată silit în mod ilegal de către un cesionar, într-un dosar instrumentat de Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi (BEJA) Dumitrache şi Dumitrache.

În anul 2012, în mod eronat, Judecătoria Sectorului 2 a admis cererea cesionarului de executare silită a ANRP, într-un dosar de despăgubire nesoluţionat şi în baza unui raport de evaluare care nu fusese aprobat de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor. Suma a fost retrasă din conturile A.N.R.P. de către executorii judecătoreşti încă din anul 2012 şi acum, conform hotărârii instanţei, trebuie restituită.

Până la această dată, cuantumul sumelor pe care urmează să le recupereze ca urmare a anulării mai multor executări silite nelegale este de 87 milioane lei.

Menţionăm că în trei cazuri anterioare instrumentate de BEJA Dumitrache şi Dumitrache (cazul Michael Mureşan - 23,8 milioane de lei, cazul Diaconescu - 11,6 de milioane de lei, cazul Bilegan - 8,9 milioane de lei), în care instanţele au anulat executările silite, nici până la această oră banii nu au putut fi recuperaţi", precizează ANRP. 

Lasă un comentariu