Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„A-l cunoaşte pe Dumnezeu şi a continua totuşi să-l cauţi - iată paradoxul dragostei sufletului, lucru luat în derâdere, ce-i drept, de cei satisfăcuţi mult prea uşor de formalismul religios, dar confirmat prin fericita experienţă a celor cu inima înflăcărată".

„Închinarea înseamnă să simţi în inimă şi a exprima într-un mod adecvat un sentiment smerit, dar încântător, de veneraţie, uimire şi dragoste covârşitoare în prezenţa lui Dumnezeu".

„Lucrul cel mai important pentru un om nu este ceea ce spune la un moment dat, ci modul în care se raportează la Dumnezeu".

A.W. Tozer (-1963, scriitor şi teolog. În viaţa lui, cât şi în moştenirea spirituală pe care a lăsat-o, a continuat să atragă pe mulţi la o cunoaştere mai profundă a lui Dumnezeu. El a tânjit după o cunoaştere mai adâncă a lui Dumnezeu - cum să I se închine şi să-I slujească cu toată fiinţa sa.

Pe tot parcursul vieţii, în lucrările sale, Tozer a chemat biserica să se întoarcă la creştinismul autentic prin care se caracterizează biserica primară. Oriunde găsea un creştinism adevărat, folosea cu bucurie prilejul de a şi-l însuşi. A scris peste 40 de cărţi, traduse în mai multe limbi. A urmat un colegiu biblic şi a primit două diplome onorifice de doctorat. Pe epitaful lui scrie atât: „Un om al lui Dumnezu".

Autor de citate: „DACĂ NU CUNOŞTI PREZENŢA LUI DUMNEZEU ÎN BIROUL TĂU, LA FABRICĂ, ACASĂ, ATUNCI DUMNEZEU NU ESTE NICI LA BISERICĂ". „POARĂ-ŢI CRUCEA, DAR NU PUNE NICIODATĂ UNA PE SPATELE ALTCUIVA". „BIBLIA nu este un scop în sine, ci un mijloc prin care oamenii pot fi aduşi la o cunoaştere intimă şi satisfăcătoare a lui Dumnezeu, astfel încât să poată intra în relaţie cu El, să se poată desfăta în prezenţa Lui, să poată cunoaşte şi gusta dulceaţa tainică a lui Dumnezeu însuşi în străfundul inimii lor."

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu