Scrisoare deschisă către preşedintele Klaus Iohannis

Distribuie pe:

Partidul România Unită vă solicită să nu promulgaţi legea pensiilor speciale pentru parlamentari, pentru că ar însemna că le-aţi dat ţara înapoi celor care vor privilegii, nu cetăţenilor României. Aţi fost foarte grabnic în a retrimite la Parlament legi care nu aveau nevoie de nicio modificare, ca de exemplu legea prin care Avram Iancu era declarat Erou Naţional. Folosiţi acest prerogativ prezidenţial şi când îşi are rostul şi nu intraţi în jocul celor care se folosesc de funcţia publică pentru a-şi aranja privilegii.

Oricum există suspiciunea rezonabilă că PNL a ajutat la adoptarea acestei legi prin prezenţa în plen, pentru că altfel nu ar fi fost cvorum de şedinţă şi poftitorii de pensii nemeritate ar fi trebuit să mai aştepte. Dacă veţi promulga această lege nedreaptă şi jignitoare la adresa românilor care se zbat cu pensii de mizerie, înseamnă că blatul a fost cât se poate de real şi că PNL s-a opus doar formal acordării de pensii de lux, aşteptând ca dvs. să promulgaţi legea şi privilegiile să intre în vigoare.

Votul din 16 noiembrie a fost împotriva clasei politice în general şi în special împotriva acestor politicieni care îşi votează pensii mari în timp ce restul populaţiei se zbate în sărăcie. Dacă promulgaţi această lege nu sunteţi cu nimic diferit nici de parlamentarii PSD care au votat legea în Parlament, nici de parlamentarii PNL care iniţial au semnat pentru lege, apoi s-au retras de ochii lumii, dar au asigurat cvorumul pentru a fi siguri că vor beneficia de pensii de lux.

Mai aveţi o şansă să arătaţi că respectaţi votul din 16 noiembrie pe care l-aţi întinat deja cu mai multe ocazii. Sper să nu rataţi această şansă!

Lasă un comentariu