Ce spun parlamentarii mureşeni despre pensiile speciale!

Distribuie pe:

Ţara arde şi baba se piaptănă! Zicala populară se potriveşte şi acum, când parlamentarii puterii şi-au votat pensii speciale nesimţite, spun unii, corecte spun ceilalţi. Decizia a fost luată cu 303 voturi „pentru", 124 „împotrivă" şi două abţineri. Concret, potrivit proiectului de lege, un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o astfel de indemnizaţie de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, aproximativ 4.600 de lei. 

Ce pensii vor avea actualii parlamentari mureşeni

Beneficiarii principali ai acestei legi sunt cei care au avut mai mult de 3 mandate de parlamentar. În această situaţie se află parlamentarii UDMR Kerekes Karoly, Borbely Laszlo, Marko Bela, Kelemen Atilla. Aceştia au mai mult de 3 mandate şi vor primi o pensie de aproximativ 4600 lei. Deputatul PSD Vasile Gliga, cu două mandate la activ, va beneficia de o pensie de 3100 lei. Ceilalaţi parlamentari mureşeni sunt la primul mandate şi vor primi la vârsta de pensionare "doar" 1550 lei! Dintre cei 250 de iniţiatori ai proiectului de lege, doi sunt din judeţul Mureş, mai precis deputaţii Vasile Gliga şi Kelemen Atilla. Deputatul Florin Urcan şi-a retras semnătura de pe proiect.

Ce spun parlamentarii mureşeni!

Parlamentarii mureşeni care au răspuns solicitărilor noastre privind modul în care au sprijinit această lege au explicat cum au putut modul în care au votat.

„Noi, cei de la PNL, care am fost la şedinţă, in corpore am votat împotriva acestei aberaţii. Toate partidele de la putere au votat pentru. Este o prevedere aberantă, având în vedere că restul pensionarilor au pensii conform principiul contributivităţii. Căutăm argumente pentru a ataca la Curtea Constituţională, poate preşedintele o întoarce în Parlament." Marius Pascan, senator PNL.

„Nu am participat la vot dar şi dacă participam nu votam altfel decât colegi mei de partid!" Florin Urcan, deputat PNL.

„Eu m-am abţinut, nu am votat pentru sau împotrivă. Nu sunt de acord cu pensiile speciale dar trebuie făcut un pachet de legi legate de demnitari. Nu am votat împotrivă pentru că eu cred că pensia este un drept.", Cristian Chirteş, depuat PNL.

„Am votat pentru. Printr-o decizie de acest tip se reuşeste să se facă o profesionalizare a parlamentarilor. La sfârşitul mandatului, vei avea o pensie având în vedere că în perioada respectivă nu contribui la pensie şi nici nu ai dreptul la activităţi comerciale. Pe de-o parte, avem o problemă că parlamentarii şi-au dat o pensie nesimtita dar pe de altă parte se face o profesionalizare a parlamentarilor.", Florin Buicu, deputat PSD.

 

Lasă un comentariu