Vechile autobuze din Hawaii transformate în adăposturi pentru oamenii străzii

Distribuie pe:

Datorită numărului foarte mare de persoane fără adăpost din Honolulu, directorul executiv al Direcţiei Locale de Locuinţe, Jun Yang, a venit cu o idee bună pentru rezolvarea problemei.

Ideea lui Yang a fost transformarea vechilor autobuze ale oraşului, astăzi scoase din uz, în adăposturi pentru oamenii nevoiaşi. Împreună cu firma de arhitectură Group 70 International şi cu voluntarii care s-au oferit să ajute la amenajarea adăposturilor, autobuzele vor fi renovate, astfel încât să asigure locuri de dormit, duşuri şi spaţii de recreere.

Dintre cele 70 de autobuze donate de municipalitate, unele vor fi convertite în dormitoare, unde paturile vor fi despărţite de paravane, altele vor fi transformate în băi, unde oamenii pot face duş, iar altele vor găzdui diverse activităţi de socializare şi destindere. De asemenea, în funcţie de modelele autobuzelor, ele vor fi compartimentate diferit, în funcţie de nevoile persoanelor fără adăpost: de pildă, cele prevăzute cu uşi în faţă şi în spate vor fi despărţite, pentru a găzdui două familii, care vor beneficia astfel de spaţiu privat.

Designul acestor adăposturi este unul foarte simplu, încât, cu ajutorul unor materiale de construcţii accesibile, oricine poate converti un autobuz într-un adăpost. Până în prezent, organizaţia Habitat for Humanity şi-a arătat interesul de a implementa acest proiect pentru administraţia din Honolulu, care a anunţat că primele adăposturi vor fi gata în următoarele luni. 

Lasă un comentariu