Sărmaşu, la ceas de sărbătoare!

Distribuie pe:

21 iunie, 2015 - poate, o zi ca oricare alta, dar nu şi pentru sărmăşenii prezenţi la Casa de cultură a oraşului. Am petrecut o după-amiază de vis, lăsându-ne prinşi, timp de o oră şi jumătate, în mrejele muzicii, cu sufletele vibrând.

Am început spectacolul cu muzică pe versurile lui Mihai Constantinescu şi cât de frumos

e să vezi un grup de copii voioşi şi talentaţi, cântând despre „o lume minunată"… Prin această melodie, corul „Amadeus", având-o ca solistă pe Maria Preda, ne-a transmis un mesaj cu înaltă încărcătură umanistă: „Şi-o lume-a inocenţei păstraţi-o, orice-ar fi!"… Au urmat patru cântece amintind de anii copilăriei, ani ai purităţii fizice şi spirituale.

După cum este şi firesc, trecând de pragul copilăriei, adolescenţa e gata să ne îmbrăţişeze. Aşa a făcut şi publicul sărmăşean cu tinerii liceeni (şi nu numai) ai corului „Belcanto". Aceştia au adus în actualitate cântece din epoci şi stiluri diferite. Din Renaştere, caracterizată prin descoperirea interesului pentru cultură, ei au interpretat cântecul „Laudate nomen Domini", continuând cu o piesă de referinţă, pentru noi, „Către Tine, Doamne", solista Andrada Onea, prin puterea şi sensibilitatea vocii sale, reuşind să ţină publicul cu sufletul la gură. Recitalurile acestor tineri frumoşi s-a încheiat cu câteva prelucrări folclorice sau cântece populare, armonizate pentru cor mixt.

Forţă, dramatism, dar şi fineţe… În această manieră am continuat spectacolul nostru, graţie prezenţei corului de preoţi al Protopopiatului Luduş, în frunte cu părintele protopop Lucian Voşloban. Corul a fost înfiinţat în toamna anului 2014 şi a susţinut mai multe concerte în biserici din protopopiatul Luduş şi la Alba Iulia. Cântările religioase ne-au apropiat şi mai mult sufletele de Dumnezeu, îndemnându-ne să tindem mereu spre înalt, spre ce este mai bun şi mai frumos.

Am încheiat spectacolul cu un moment dedicat premierii absolvenţilor din corul „Belcanto", un moment pe cât de sărbătoresc, pe atât de trist. I-am felicitat, le-am oferit cadouri, ne-am luat rămas bun…dar nu definitiv, căci legăturile puternice, statornicite în anii petrecuţi alături, în acest cor, nu vor putea fi destrămate vreodată!

Mulţumim Primăriei Sărmaşu - domnului primar, ing. Ioan Mocean, pentru sprijinul acordat, precum şi Parohiei Ortodoxe Sărmaşu - părintelui Ilie Bucur, dlui prof. Dorin Crişan, directorul Liceului Teoretic „Samuil Micu" din Sărmaşu, tuturor participanţilor la acest eveniment de o asemenea încărcătură spirituală!

Nu în ultimul rând şi, în mod deosebit, îi mulţumim părintelui Daniel Camară, omul şi prietenul fără de care nimic din toate acestea nu s-ar fi realizat. Vă mulţumim, părinte, pentru dăruirea şi dragostea cu care vă implicaţi în tot ceea ce înfăptuiţi!

Lasă un comentariu