S-A DAT START LUCRĂRILOR DE REABILITARE ŞI MODERNIZARE A STRĂZILOR GĂRII, DEDRADULUI ŞI GURGHIULUI, DIN REGHIN

Distribuie pe:

Reţeaua de infrastructură a municipiului Reghin a reprezentat dintotdeauna o prioritate pentru autoritatea publică locală. Fapt pentru care la data de 11 iunie a fost semnat contractul de executare a lucrărilor de reabilitare a 5,1 km de drum al municipiului, cuprinzând străzile Gării, Dedradului şi Gurghiului. Termenul de finalizare este 31 decembrie 2015, potrivit primarului municipiului Reghin, ec. Maria Precup.

„Sfârşitul anului înseamnă şi sfârşitul finanţării. Atât putem deconta din fondurile europene cât muncim (…) Ne grăbim să ducem la bun sfârşit proiectul. Eficientizarea timpului pentru noi este esenţială pentru că avem în vedere o lucrare de mare anvergură, iar timpul este scurt, de aceea se va lucra în paralel la cele trei străzi: Gării, Dedradului şi Gurghiului. Am început cu strada Gării, pentru că podul din Iernuţeni nu s-a pus în funcţiune la capacitatea maximă şi am evitat să începem cu strada Gurghiului tocmai pentru a nu bloca circulaţia."

Conform calendarului de lucru, prima etapă a lucrărilor a demarat marţi, 23 iunie, cu faza de decapare şi frezare a străzii Gării, proces care se întinde pe o distanţă de aproape 1 kilometru liniar, potrivit şefului de şantier, Adorjáni Mónika.

«S-a început decaparea şi frezarea străzii Gării pe o distanţă de 950 de metri liniari programate pentru această săptămână, după aceea vom lucra la gurile de scurgeri, ridicări de canale şi urmează repunerea bordurilor pe toată lungimea străzii.»

Zona se transformă într-un mic şantier, iar disconfortul îşi va pune amprenta. În ceea ce priveşte strada Gării, potrivit managementului de trafic aprobat de către Poliţia rutieră, circulaţia nu va fi închisă, ci se va lucra pe cele patru benzi, simultan. În acest sens primarul municipiului Reghin, ec. Maria Precup, face un apel cetăţenilor să dea dovadă de răbdare şi înţelegere.

„Vreau să îi rog pe cetăţenii municipiului Reghin şi pe cei care tranzitează să aibă răbdare, toleranţă şi pe cât posibil să încerce să ocolească zona pentru a nu îngreuna executarea lucrărilor. Este o binefacere pentru municipiul nostru faptul că am putut accesa aceste fonduri care sunt reziduurile de la fostele licitaţii, finanţări 2007-2013 şi de aceea trebuie să exploatăm la maxim această oportunitate şi rog pe toată lumea să fie alături de noi. Într-adevăr va fi un disconfort în circulaţie, dar acesta este preţul oricărei lucrări de bună calitate."

Urmează, de la 1 iulie, respectiv 1 august, să se demareze execuţia pentru străzile Dedradului şi Gurghiului.

Lucrarea face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2015. Este vorba despre primul contract de lucrări de infrastructură pe drumurile reghinene finanţat din fonduri europene.

Lasă un comentariu