Iohannis ne propune o Strategie Prezidenţială de Autopreamărire

Distribuie pe:

Partidul România Unită respinge Strategia Naţională de Apărare pentru că preşedintele Iohannis o foloseşte ca pretext în folos personal, adică pentru a-şi mări atribuţiile. Astfel, Iohannis şi-a lăsat în noua Strategie portiţe să intervină direct în domenii unde nu are atribuţii ca preşedinte, sub pretextul securităţii naţionale.

Am aflat din această Strategie că preşedintele poate să ne stabilească directive în educaţie, sănătate, economie, agricultură, energie, protecţie socială, ca pe vremea lui Ceauşescu. După ce a tăcut 6 luni de zile cu succes, brusc, Marele Cârmaci Iohannis se crede în stare să gestioneze singur toate treburile ţării, el fiind cel mai iubit fiu al poporului şi având acest drept.

Cred că România avea nevoie de o nouă Strategie Naţională de Apărare în condiţiile geopolitice schimbătoare de astăzi, dar nu voi vota propunerea preşedintelui care reprezintă doar o Strategie Prezidenţială de Autopreamărire, vizând doar creşterea puterii actualului locatar de la Cotroceni. Preşedintele Iohannis tace şi sapă. Sapă la Constituţie şi la separarea puterilor în stat. Într-adevăr, aşa cum a promis, face o altfel de politică. Una îndreptată însă spre trecut, nu spre viitor.

Lasă un comentariu