Ştiinţă şi Religie

Distribuie pe:

1. „Atunci când vom uita că suntem o naţiune supusă lui Dumnezeu, vom deveni o naţiune supusă.

Fără Dumnezeu, democraţia nu va dura şi nu poate să dureze."

Ronald Wilson Reagan (1911-2004), cel de-al 40-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică, în perioada Războiului rece, a avut o contribuţie hotărâtoare la prăbuşirea imperiului comunist din Răsăritul Europei şi la afirmarea Statelor Unite ale Americii ca singura super-putere pentru următoarele două decenii. Se licenţiază în Ştinţele Sociale şi devine un apreciat cronicar sportiv, iar în 1937 îşi începe cariera de actor în studiourile din Hollywood. În anul 1966 obţine funcţia de guvernator al Statului California. A fost reales în 1970. A fost preşedintele SUA în perioada 1981-1989.

***

2. „Când eram copii, le eram recunăscători celor care ne umpleau şosetele, de Crăciun, cu cadouri. De ce, acum, nu suntem recunoscători lui Dumnezeu că ne-a umplut şosetele cu picioarele noastre?"

Gilbert Keith Chersterton (1874-1936), scriitor, jurnalist, gânditor englez. Studiază la Colegiul de Artă şi urmează cursurile de ştiinţe literare din Londra. A lucrat la mai multe reviste ca critic de artă şi critic literar. Lui Chersterton îi făceau plăcere disputele care aveau nuanţă amicală cu persoane ca George Bernard Shaw, Bertrand Russel, Clarence Darrow ş.a. În anul 1922, trece de la religia protestantă

la cea catolică, devenind cu trecerea timpului, tot mai religios.

***

3. „NATURA este o staţie radio nelimitată, prin care Dumnezeu ne vorbeşte tot timpul, trebuie doar să alegem postul".

George Carver Washington (1864-1943), botanist, chimist, agronom american. Născut sclav, a trăit, până la 12 ani, pe plantaţia primului stăpân, după care a lucrat ca servitor la diferite case. A terminat liceul după vârsta de 20 de ani, apoi a obţinut diplomele de licenţă şi masterat la Colegiul Agricol de Stat din Iowa. În anul 1896 a devenit directorul departamentului de cercetare agricolă. S-a ocupat de cultivarea cartofului, reuşind după studii asidue să obţină 118 derivate din cartoful dulce şi 300 din alune. Cel mai important produs obţinut a fost untul de arahide. Eforturile sale au contribuit la Eliberarea Sudului de dependenţa faţă de bumbac. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a testat 500 de coloranţi pentru a-i înlocui pe cei europeni, la care accesul fusese blocat pentru o perioadă. În ciuda recunoaşterii internaţionale şi a numărului mare de oferte de muncă, a rămas la Tuskegee până la sfârşitul vieţii, donându-şi averea pentru înfiinţarea Fundaţiei de Cercetări Carver.

„1001 CUGETĂRI"

 

Lasă un comentariu