Ce nu ştiam despre Sega, autorul celor două cărţi de la „Bookfest"!

Distribuie pe:

Iată cum se autocaracterizează autorul cărţii pe care se luptă să o vândă, pentru ca toate beneficiile obţinute să fie donate supravieţuitorilor cutremurului devastator ce a avut loc în Nepal, la 25 aprilie 2015. Sega - Octavian Segărceanu pe numele lui adevărat - s-a născut în 1971, la Braşov. Deşi scrisul l-a atras din copilărie, a ajuns să publice abia după 1990 mici crochiuri în „Gazeta de Transilvania". După absolvirea Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii din Bucureşti, s-a angajat copywritter în publicitate, unde a rămas vreme de şapte ani, pentru ca apoi să se orienteze spre regia de reclame. Cinci ani mai târziu, dându-şi seama că îi scapă tocmai regia propriei vieţi, a plecat pe Muntele Athos, în căutarea a ceea ce nu găseşte în el însuşi. Fiindcă o sumedenie de întrebări îi rămân în continuare fără răspuns, la 11 iunie 2008, Sega a pornit spre India, să-şi afle propriul adevăr. Vreme de un an, care ar putea fi considerat iniţiatic, paşii îl poartă de la ashramul lui Osho din Pune, până în locul naşterii lui Buddha, în Nepal, din nordul tibetan al Indiei, până în sudul ei dogoritor. Prima carte a lui Sega este „Namaste". Un roman de aventuri spirituale în Nepal reia firul poveştii de acolo de unde a întrerupt-o autorul. Aşa cum i-am mărturisit, prima carte mi-a plăcut mai mult, regăsind în amintirile despre India mai multe noţiuni pe care eu însămi le-am învăţat în ashramurile în care am trăit, la rândul meu, pentru a învăţa câte ceva despre yoga. „Namaste" este un salut specific orientalilor. „Sacru este lăcaşul din tine unde sălăşluieşte universul întreg. Din iubire, înţelepciune şi pace e locul acela. Când şi tu, şi eu, suntem acolo, amândoi suntem unul...".

Interviul realizat la „Bookfest", sărbătoarea cărţilor care a ajuns şi la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş a fost prilej cu care i-am cumpărat noua carte. I-am mărturisit că aceasta mi s-a părut oarecum prea sobră, în raport cu prima. Sega este vegetarian de mulţi ani, mai bine zis, ovo-lacto-vegetarian. Soţia lui este din Mongolia, are o graţie înnăscută. Sega consideră europenele femei golite de feminitate, în raport cu cele învăţate, de mici, cum să se mişte, să vorbească, să se poarte.

Octavian Segărceanu are 44 de ani şi un fizic de sportiv. A practicat înot, schi, patinaj, mai multe, a fost foarte silitor la învăţătură, ca dovadă că a urmat Facultatea de Matematică din Bucureşti. A lucrat ca analist programator, ca producător de reclame, domenii bănoase, dar a renunţat la ele ca să se dedice... căutării sinelui. Acum este un simplu... ghid turistic, conduce grupuri pe urmele cărţii şi ale personajelor sale, reale, din Nepal, de mai multe ori pe an, câte două săptămâni, într-o călătorie iniţiatică, despre care spune că merită pe deplin banii şi că sunt foarte mulţi doritori, deşi a fost cutremur. Majoritatea se arată interesaţi de faptul că înţelepţii lumii au fost acolo. Privitor la ce mănâncă orientalii: orez, fierturile de linte şi legume, ceaiul nepalez cu lapte, ceaiul negru cu scorţişoară şi cuişoare, ghimbir. Acolo este foarte cald. Despre Târgu-Mureş, mi-a dat un răspuns surprinzător: îi place... vibraţia, consideră că este un schimb energetic deosebit aici, mai ales în centru. Politica nu îl pasionează. Consideră că doar calea spirituală este cea mai importantă alegere pentru un om, nu alta.

 

Lasă un comentariu