Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Dumnezeu ţi-a dăruit 86.400 secunde. Azi ai folosit vreuna pentru a spune mulţumesc?"

William Arthur Ward (1921-1994), este unul din cei mai citaţi scriitori americani datorită maximelor inspiraţionale. A scris mai mult de 100 de articole, poezii şi meditaţii ce au fost publicate în revistele americane. Autor de citate:

„Un prieten adevărat îţi ştie slăbiciunile, dar îţi arată calităţile; îţi simte temerile, dar îţi întăreşte credinţa; îţi cunoaşte îngrijorările, dar îţi eliberează spiritul; îţi recunoaşte defectele, dar îţi subliniază posibilităţile".

„A avea sentimente de recunoştinţă şi a nu le exprima este ca şi cum ai împacheta cu grijă un pachet şi nu l-ai da".

„Profesorul mediocru vorbeşte. Profesorul bun explică. Profesorul foarte bun demonstrează. Profesorul eminent inspiră".

***

„I-am spus migdalului: frate, vorbeşte-mi despre Dumnezeu. Şi migdalul a înflorit".

Nikos Kazantzakis (1883-1957), este un autor grec care a scris de-a lungul vieţii sale poeme, romane, eseuri şi cărţi de călătorii. Probabil cel mai important şi cel mai tradus scriitor grec al sec. XX. A devenit cunoscut în 1964 când a fost lansat filmul Zorba grecul, bazat pe romanul cu acelaşi nume scris de acesta. Aflat veşnic în conflict cu autorităţile din Grecia pentru opiniile sale îndrăzneţe, deşi a îndeplinit o vreme şi funcţii publice, a găsit audienţă în străinătate mai multă decât în propria patrie. A fost nominalizat de mai multe ori pentru Premiul Nobel.

Autor de citate:

***

„Dumnezeu a făcut viaţa simplă. Omul este cel care o complică".

Charles Lindbergh (1902-1974), a fost un pilot american, de origine suedeză, unul din pionierii zborurilor de lungă durată, devenit faimos pentru efectuarea primului zbor non-stop transantlantic în 1927.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu