DIN 2016, E POSIBIL CA ŞCOALA SĂ ÎNCEAPĂ MAI DEVREME CU O SĂPTĂMÂNĂ!

Distribuie pe:

Solicitarea venită din partea Consiliului Naţional al Elevilor ca anul şcolar să înceapă şi să se termine mai devreme cu o săptămână a fost discutată, vineri, 26 iunie 2015, cu ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, acesta declarându-se de acord cu iniţiativa elevilor:

„Am avut chiar acum o jumătate de oră o discuţie cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, care au avut o solicitare extrem de pertinentă şi de matură: au solicitat ca începerea anului şcolar să fie cu o săptămână mai devreme, dar au solicitat ca acest lucru să se facă începând cu anul şcolar 2016-2017, nu de acum. Este o solicitare înţeleaptă, pentru că este mult prea târziu pentru a anunţa o schimbare atât de importantă la nivelul calendarului şcolar. Sunt planificate foarte multe activităţi specifice sistemului de educaţie, luând deja ca referinţă pentru începerea anului şcolar data de 15 septembrie.

Eu, personal, iau în calcul această modificare, pentru că sunt foarte multe argumente prezentate de către elevi, pe care le apreciez ca fiind în avantajul procesului de învăţământ". 

Lasă un comentariu