Stagiul de pregătire la Tiger Budo Karate Kyokushin Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Stagiul de pregătire în artele marţiale organizat de C.S. Tiger Budo Karate Kyokushin a reunit în acelaşi Dojo practicanţi ai diferitelor stiluri de arte marţiale precum: Kyokushin, Shotokan, Jiu-Jitsu sau Wado-ryu, în perioada 17-21 iunie 2015. Scopul stagiului a fost schimbul de experienţă între practicanţi ai artelor marţiale chiar dacă aceştia vin din stiluri diferite. Cei prezenţi la stagiu au avut onoarea de a-i cunoaşte pe invitaţii clubului Tiger Budo: Pietro Benedetti 7 Dan Wado-ryu, Alessandro Iorio 4 Dan Ju-Jitsu, Claudio Mentuccia 6 Dan Wado-ryu şi Aurelio Bonafede 9 Dan Wado-ryu. Invitaţii clubului, maeştri italieni în Wado-ryu şi Jiu-Jutsu au adus în atenţia celor prezenţi nu doar necesitatea antrenamentului fizic, ci şi studierea biomecanicii, căutarea unor tehnici care se potrivesc sportivului şi înţelegerea modului în care mintea umană reacţionează atunci când este pusă în faţa unui pericol sau în probabilitatea autoapărării.

Pietro Benedetti 7 Dan Wado-ryu şi Alessandro Iorio 4 Dan Ju-Jitsu au mai fost la antrenamentele clubului Tiger Budo şi chiar au participat la stagiile precedente ale clubului. Aurelio Bonafede 9 Dan în Wado-ryu şi-a creat propriul stil de karate care se numeşte „Bonafede Aurelio Ha Karate Do", recunoscut de Japonia, loc unde a trăit timp de 4 ani. Ca urmare a experienţelor sale, acesta consideră că este fundamental să obţii rezultate maxime cu efort minim. Postura noastră, caracterul, starea psihologică influenţează motricitatea noastră, apropiindu-ne sau îndepărtându-ne de modul în care corpul ar trebui să funcţioneze după regulile biomecanicii. În ceea ce priveşte practica karate-ului personalitatea noastră interferează pozitiv sau negativ cu ceea ce facem.

Claudio Mentuccia 6 Dan Wado-ryu, un multiplu campion naţional dar şi internaţional, participant la campionate mondiale de karate, are de asemenea un stil propriu în karate care se numeşte tocmai Claudio Mentuccia Karate System, care aşa cum spune şi numele este mai degrabă o metodă sau un sistem. Stagiul de pregătire în artele marţiale a oferit participanţilor posibilitatea unei reuniuni între practicanţi ai diferitelor stiluri de arte marţiale dar şi acumularea de noi cunoştinţe. Clubul Tiger Budo doreşte să mulţumească pentru sprijin Grupării Mobile de Jandarmi Tg.-Mureş „Regele Ferdinand I", domnilor Florin Socaciu, Tordai Levente, Hector Llamas, Cristinei Rusu, cât şi tuturor celor care au avut o contribuţie la buna desfăşurare a stagiului.

Lasă un comentariu