OAMENII HABAR NU AU SĂ GÂNDEASCĂ

Distribuie pe:

Specialistul american în pedagogie Robert Swartz, colaborator al Universităţii Massachusetts din Boston, citat de descopera.ro, susţine că aproximativ 90 - 95% din populaţia globului nu ştie să gândească!

În opinia sa, responsabilitatea pentru actuala situaţie îi revine mai ales şcolii care, deşi este complet diferită faţă de secolele anterioare, pune accentul pe memorizare şi nu pe raţionament şi rezolvarea creativă a problemelor, în timp ce progresul omenirii depinde tocmai de acest ultim tip de gândire.

„Eu consider că 99 % din problemele omului sunt de natură lingvistică şi, prin urmare, este imperios necesară o bună comunicare de la cea mai fragedă vârstă. Pe de altă parte, sistemul de învăţământ trebuie să formeze subiecţi activi (nu pasivi), care să nu se limiteze la recepţionarea de informaţii. Cheia reuşitei este formarea tinerelor generaţii pentru a putea gândi critic.

Totodată, este nevoie să se stimuleze la cei mici empatia, pentru a putea astfel aprecia opiniile celorlalţi şi munca în echipă", este de părere specialistul american.

Lasă un comentariu