Deputatul PSD Vasile Gliga, condamnat la un an de închisoare cu suspendare!

Distribuie pe:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe deputatul PSD de Mureş, Vasile Gliga, la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese.

Vasile Gliga a fost trimis în judecată în ianuarie 2014 de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, el fiind acuzat de conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia în cadrul biroului său parlamentar, cu încălcarea prevederilor legale.

Ancheta a demarat în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), potrivit căreia Vasile Gliga şi-a angajat soţia (Elena Gliga), în perioada 5 ianuarie 2009 - 28 martie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar, Circumscripţia electorală nr. 28 Mureş. Conform inspectorilor de integritate, beneficiul patrimonial obţinut de soţia deputatului PSD a fost de 27.095 lei (6.451 euro).

Complementar condamnării la un an de închisoare cu suspendare, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese „constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective".

 

Lasă un comentariu