Episcop de Mexic şi clerul său: „Preferăm să mergem la închisoare decât să binecuvântăm căsătoriile gay"

Distribuie pe:

Ca urmare a unei declaraţii date de Curtea Supremă din Mexic, prin care se anulează legea de stat care interzice „căsătoriile" între persoane de acelaşi sex, Episcopul de Nuevo Laredo, Gustavo Rodríguez Vega, a emis declaraţia sa şi a clerului din dieceza sa, prin care îi asigură pe credincioşi că el preferă să meargă la închisoare decât să coopereze pentru asemenea uniuni.

„Nu pot să ceară unei instituţii precum Biserica să fie împotriva principiilor sale. Curtea Supremă poate să trimită la închisoare episcopi, preoţi, pe oricine vrea ea, dar Biserica nu poate acţiona împotriva legii Domnului nostru Isus Cristos".

„Ştim că s-ar putea să mergem la închisoare dacă anumite cupluri decid să se căsătorească civil, dar noi nu le vom da binecuvântarea. Această lege nu poate obliga Biserica, Biserica nu poate acţiona împotriva principiilor sale şi, de fapt, cei care vor veni la Biserică vor fi cei care ne împărtăşesc principiile" au spus clericii.

Ei afirmă că poziţia lor este bazată pe „motive ştiinţifice, antropologice, sociale şi religioase" care dovedesc că o căsătorie este doar între „un bărbat şi o femeie (...), după cum afirmă tradiţia juridică de două mii de ani; este uniunea unui bărbat şi a unei femei care doresc să procreeze".

Curtea Supremă a emis în 12 iunie a.c. o declaraţie care anulează legea de stat care limitează căsătoria doar la un bărbat şi o femeie sau care leagă căsătoria de procreere, pretinzând că aceste lucruri sunt „neconstituţionale".

Conform Curţii Supreme, este „discriminator" să legi „cerinţele căsătoriei de preferinţele sexuale", deoarece aceasta „exclude nejustificat de la căsătorie cuplurile homosexuale, care sunt în condiţii similare cu cele heterosexuale". Curtea adaugă că este „nepotrivită" cerinţa de „a considera că scopul căsătoriei este procreerea" şi afirmă că „unicul scop constituţional pe care îl recunoaşte decretul ei este protejarea familiei ca realitate socială".

Lasă un comentariu