Ştiinţă şi... Religie

Distribuie pe:

„Fiecare om ar trebui să asculte puţină muzică, să citească puţină poezie şi să privească o picătură frumoasă în fiecare zi din viaţa sa, astfel încât îngrijorările lumeşti să nu-i oblitereze (şteargă) simţul frumosului pe care DUMNEZEU l-a implantat în sufletul uman".

Wolfgang von Goethe (1749-1832), poet, om ilustru, romancier, diplomat, avocat, funcţionar de stat, gânditor german, una din cele mai de seamă personalităţi ale gândirii umane.

A primit o educaţie religioasă luterană care include studiul Bibliei şi mersul la Biserică. A studiat desenul, muzica, scrima, călăria, literatura germană, universală, limbi străine vechi şi moderne. De timpuriu a început să iubească literatura, pe care a găsit-o în vasta bibliotecă de peste 2000 de volume a tatălui său. Era fascinat şi de teatru. În anul 1763 a asistat la un concert al tânărului Mozart, care atunci avea şapte ani. În anul 1765 începe să studieze dreptul la Universitatea din Leipzig, mai mult la îndemnul tatălui.

Autor de citate:

„SUFLETUL OMULUI este asemeni apei. Vine din cer, spre cer se ridică şi din nou coboară pe pământ, veşnic schimbător".

„Acei care nu au nicio nădejde de la o altă viaţă sunt morţi chiar şi pentru aceasta".

***

„DUMNEZEU este mai măreţ decât cea mai îngrozitoare ameninţare teroristă sau incertitudine economică".

Jim Cymbalta (1943 -) scriitor şi autor de citate:

„Ceea ce binecuvintează Dumnezeu, niciun demon din iad nu poate blestema".

„Dumnezeu ar putea părea la fel de îndepărtat precum eternitatea, la fel de nedrept precum răul, şi la fel de nepătruns ca infinitul. Dar EL ESTE TOTUŞI DUMNEZEU, BUN, PUTERNIC ŞI ÎNŢELEPT".

***

„DUMNEZEU ne iartă pe noi, oamenii... Cine sunt eu să nu pot ierta?"

Alan Paton (1903-1988), scriitor din Africa de Sud. A studiat la Universitatea din Natal - oraşul natal, după care a obţinut o diplomă în pedagogie. A fost director la o şcoală de corecţie pentru tineri delincvenţi. A fondat Partidul Liberal din Africa de Sud.

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu