Normele de hrană pentru personalul din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, actualizate!

Distribuie pe:

Valorile normelor de hrană şi de echipament cuvenite personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională au fost actualizate la nivelul acestui an, decizia fiind luată în şedinţa de Guvern de marţi, 30 iunie 2015.

„În prezent, valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament sunt menţinute la nivelul celor din luna iunie 2010, nefiind actualizate cu evoluţia indicelui preţurilor de consum din perioada iunie 2010 - iunie 2015.

Noile reglementări vor fi puse în aplicare de către instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, potrivit prevederilor OG nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi OG nr. 51/1994 privind drepturile de echipament şi materiale de resortul echipamentului, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională", a stabilit Guvernul.

În motivare, Guvernul aminteşte că „în anul 2010, începând cu 3 iulie, valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament au fost diminuate cu 25%. În anii 2011 şi 2012, au fost întreprinse demersuri legislative pentru revenirea la valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament dinainte, fără însă a se atinge nivelul avut în luna iunie 2010. Ulterior, în 2013 şi 2014, prin acte normative referitoare la stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar, valorile financiare ale normelor de hrană şi de echipament au ajuns la nivelul celor din luna iunie 2010, anterior diminuării cu 25%".

 

Lasă un comentariu