ÎN ATENŢIA ADEVĂRAŢILOR PROFESIONIŞTI DIN MEDIA!

Distribuie pe:

Doamnelor şi domnilor jurnalişti,

Mă adresez dvs. constatând, în ultimele ore, cu profundă indignare, lipsa totală de profesionalism a unor „ştiriste" specializate în „Elodii" şi bârfe de colţ de stradă, care afectează grav imaginea pe care aţi construit-o posturilor dvs., abordând, după ureche, problema Legii pensiilor militare de stat, provocând opinia publică şi aruncând în derizoriu domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, atât de delicat în contextul actual internaţional.

Sunt ferm hotărât să dau în judecată pe oricare dintre aceste pseudojurnaliste, care şi-au permis să dezinformeze opinia publică, astăzi, 30 iunie 2015, când se votează în Camera Deputaţilor Legea pensiilor militare de stat. Pentru numele lui Dumnezeu, nu este vorba de „pensii speciale" sau de „măriri de pensii" şi de „privilegii"! Este vorba acum despre o lege specială pentru militari şi poliţişti, aşa cum trebuie să fie şi pentru alte categorii (diplomaţi, aviatori, personal auxiliar din Parlament sau instanţe de judecată, chiar sportivi, artişti etc.) care nu pot fi încadrate în legea celor „8" (8 ore de muncă, 8 ore de odihnă şi 8 ore de pregătire şi refacere a capacităţii de muncă), aşa cum se întâmplă în cazul marii majorităţi a celor ce muncesc.

În ceea ce ne priveşte, este vorba despre înlăturarea haosului legislativ instaurat de regimul Băsescu - Boc în sistemul nostru, de unificare legislativă, de abrogare a unor prevederi aberante din 11 acte normative diferite şi contradictorii, sub influenţa cărora ne aflăm în momentul de faţă! Este vorba despre uşurarea bugetului de asigurări sociale, prin scoaterea militarilor şi poliţiştilor din sarcina Casei Naţionale de Pensii Publice, la care noi nu am cotizat, contribuind dintotdeauna în propriul nostru sistem, şi, nu în ultimul rând, este vorba despre înlăturarea unor nedreptăţi aruncate aleatoriu şi discriminatoriu, în scop de dezbinare, asupra unei mari părţi dintre militari, vizând decredibilizarea şi distrugerea rezervei.

Prin urmare, transmit tuturor „jurnaliştilor" şi altora care bat câmpii pe la posturile de televiziune, vorbind incitant despre „măriri" şi „privilegii", să se documenteze şi pe urmă să presteze deontologic nişte joburi în care, deocamdată, nu au ce căuta!

Pentru întregul sistem naţional de apărare, ordine publică şi siguranţa naţională, Legea pensiilor militare de stat reprezintă o întoarcere la normalitate, la aşezarea militarilor şi poliţiştilor români, alături de colegii lor din celelalte ţări membre NATO, pe fundamentele dreptului, cu alte cuvinte este vorba despre împlinirea unui act de dreptate, cu atât mai semnificativ cu cât se realizează într-un moment tensionat în care se află mediul de securitate est-european.

Toată cinstea şi admiraţia pentru cei care, dincolo de interesele politice obscure deservite, sunt capabili să înţeleagă şi interesul naţional şi se pot ridica deasupra ratingului de presă.

 

Lasă un comentariu