Tenis - Informații de la Wimbledon

Distribuie pe:

La jocurile care au început cu 8 zile în urmă, pe tabloul principal erau 6 jucătoare românce înscrise: Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu etc., și acum, la jumătatea drumului, a rămas o singură jucătoare care a intrat în optimi, între primele 16 jucătoare de tenis din lume. Aceasta este Monica Niculescu, care a câștigat până acum 178.600 de euro și 150 puncte WTA.

La masculin nici un tenisman nu a reușit să participe, decât la dublu, perechile: Horea Recău/Jean Julien și Florin Mergea/Rohan Bopanna. Ambele perechi au avut un parcurs bun până acum, reușind calificarea în optimile de finală.

Fetele noastre: să începem cu Simona Halep, a treia jucătoare WTA, ne-a făcut o mare surpriză neplăcută, pierzând în primul ei joc de la Wimbledon cu o fetiță de 17 ani, 134 în clasamentul WTA. Irina Begu a întâlnit, în primul tur, pe jucătoarea din Australia, Gavrilova, pe care românca a învins-o: 7-6, 7-1. În al doilea tur, având ca adversară pe ucraineanca Turenka, s-a înregistrat a doua victorie reușită a româncei Begu: 7-5, 6-7, 7-5 (2-1).

A urmat turul al treilea, dar sorții i-au adus-o pe jucătoarea Maria Sharapova, WTA. Începutul este favorabil Irinei, dar rusoaica, așa cum se știe, nu-i dă nicio șansă Irinei, și câștigă ambele seturi: 6-4, 6-3.

Monica Niculescu este singura româncă tenismană care a intrat în optimi, după ce și-a învins pe rând adversarele: portoricana Paig 5-7, 6-3, 6-1, a urmat cehoaica Cepelova, care a eliminat-o pe Simona, dar Monica o învinge în două seturi 6-3, 6-3, iar în partida cu jucătoarea din Cehia, Pliskova: 6-3, 7-5. Întrucât duminică a fost pauză la Wimbledon, partidele au continuat ieri. Îi dorim mult succes Monicăi Niculescu în optimi, dar care are o adversară foarte puternică.

Lasă un comentariu