„Ştiinţă şi... Religie"

Distribuie pe:

1. „Poetic vorbind, cred că oamenii locuiesc în palma întinsă de Dumnezeu şi mai cred că sfântul se roagă prin rugăciunea lui, iar păcătosul prin păcatul său. În acest sens, viaţa noastră este liturgică".

Horia-Roman Patapievici (1957-) scriitor, fizician, filosof şi eseist român contemporan.

A absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Fizică în 1981, obţinând ulterior masteratul cu un studiu despre lasere. A fost arestat o zi în timpul revoluţiei române din 1989. Membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru fondator al Grupului de cercetare Fundamentele Modernităţii Europene, membru de onoare al Institutului Ludvig Von Mises, preşedintele Institutului Cultural Român.

Autor de citate:

„Îmi iubesc prietenii şi preţuiesc prietenia. Dar mai mult iubesc lumina de la îngeri. Urăsc chipul pe care l-a luat Satana în lumea noastră - colectivismul".

„SĂ FIM MODERNI, DAR NIHIL SINE DEO" (Nimic fără Dumnezeu).

***

2. „Ce bine ar fi dacă oamenii ar înţelege că la piesa aceasta de teatru, care este viaţa de fiecare zi, spectatorii adevăraţi sunt îngerii lui Dumnezeu".

Francis Bacon (1561-1626), filosof englez. A trăit la curtea engleză în timpul domniei reginei Elisabeta I a Angliei şi apoi în timpul domniei lui Iacob I al Angliei. A fost numit şi creatorul empirismului. În anul 1603 a fost înnobilat şi a fost primul om de ştiinţă care a primit titlul de cavaler. A murit de pneumonie în timp ce studia pentru conservarea cărnii.

Autor de aforisme:

„Puţină ştiinţă depărtează de Dumnezeu. Multă ştiinţă apropie de Dumnezeu".

„Cititul îl face pe om deplin, vorbirea îl face prompt, iar scrisul îl face exact".

***

3. „Suntem permanent conectaţi la site-ul pe care navighează Dumnezeu".

Chuck Palahniuk (1962-), scriitor de ficţiune american şi jurnalist independent. El este cunoscut publicului în primul rând pentru controversatul roman Fight Club, câştigător a numeroase distincţii şi ecranizat în 1999, avându-l pe Brad Pitt în rolurile principale.

„1001 CUGETĂRI",

Lasă un comentariu