Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş atenţionează!

Distribuie pe:

Întrucât, în perioada imediat următoare, sunt prognozate de către Administraţia Naţională de Meteorologie temperaturi ridicate extreme şi pentru judeţul Mureş, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş (ITM) aminteşte, printr-un comunicat de presă remis redacţiei noastre, semnat de jrs. Eva Man, inspector-şef adjunct al ITM Mureş, că angajatorii sunt obligaţi să respecte prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.99/2000 privind măsurile ce trebuie aplicate, în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

„Prin temperaturi extreme ridicate se înţeleg acele temperaturi exterioare ale aerului, care depăşesc + (plus) 37 Celsius sau corelate cu condiţii de umiditate mare.

În conformitate cu prevederile OUG mai sus menţionate, angajatorii sunt obligaţi să ia următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber: reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, alternarea efortului dinamic cu cel static şi alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite, cu curenţi de aer.

Pentru menţinerea stării de sănătate a angajatilor sunt necesare asigurarea apei minerale adecvate (câte 2 - 4 litri pentru o persoană, pe schimb), asigurarea echipamentului individual de protecţie şi asigurarea de duşuri". 

Lasă un comentariu