ROMÂNIA FENOMENELOR PARANORMALE

Distribuie pe:

Prea puțini sunt cei care știu că, la data de 3 iulie, împătimiții de fenomene paranormale sărbătoresc „Ziua internațională a extratereștrilor". Data a fost aleasă în strânsă legătură cu incidentul petrecut în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947 la Roswell, statul New Mexico, SUA, incident în care se presupune că s-au recuperat resturi extraterestre provenind dintr-un obiect zburător neidentificat, prăbușit în apropierea comitatului Chavez.

România se află și la acest capitol în topul țărilor care au avut parte de fenomene inexplicabile, despre care se spune că ar fi în strânsă legătură cu alte lumi. Prima mărturie de acest gen se regăsește în Letopisețul Moldovenesc, care relatează despre apariția pe cer în anul 1517 a unui semn mare cu chip de om. Mai târziu, cronicile care au prezentat atacul din 1595 purtat de Mihai Viteazul asupra orașului Târgoviște cu o armată de munteni, relatează apariția unei formațiuni luminoase, asemănătoare unei comete, care a rămas pe cer deasupra ostașilor noștri, preț de două ore. Printre documentele păstrate de-a lungul vremii, se regăsește și o relatare făcută de un țăran din Munții Apuseni, care, în timp ce era pe câmp, a fost surprins de apariția unei roți de foc care a coborât pe pământ în fața lui, s-a transformat în om si l-a privit preț de câteva minute. În ianuarie 1913, spațiul aerian românesc de deasupra orașelor Focșani, Brăila, Iași și Târgoviște, a fost survolat de obiecte zburătoare neidentificate, iar seria zborurilor inexplicabile a continuat cu triunghiul zburător care și-a făcut apariția în anul 1967 pe cerul localității Breaza, la un an distanță, același triunghi putând fi urmărit deasupra Banatului. În anul 1968, au stârnit multe controverse fotografiile realizate deasupra Pădurii Baciu, prezentând un obiect zburător de formă discoidală care se deplasa lent pe deasupra copacilor.

Țara noastră a avut parte nu numai de astfel de „arătări", ci și de incidente de genul atacurilor directe. Documentele consemnează în acest sens atacul suferit de militarii incartiruiți în toamna anului 1978 într-o cabană din apropierea lacului Bâlea. Baza militară de la Alexeni a fost și ea în centrul atenției în vara anului 1984, când un obiect zburător neidentificat de formă ovală și cu structură metalică a fost identificat deasupra obiectivelor militare.

Că s-a luat sau nu legătura cu extratereștrii, acesta încă este un subiect „țepos". Nu numai americanii au legende construite pe astfel de vise (pentru că nu le putem spune încă realități). Dacă e să privim adânc în ograda noastră, unele surse susțin că Nicolae Teslea, care a lucrat pentru Thomas Edison și George Westinghouse, devenind coordonatorul proiectului Philadelphia, este cel care a reușit primul contact cu alte civilizații, savantul român recepționând din spațiu un semnal radio repetat. Trist este că, atâta timp cât a fost în viață, invențiile lui Teslea (poreclă derivând din cuvântul dulgher, ocupația de bază a familiei sale) au fost făcut publice, ca, după trecerea sa în neființă, acestea să fie sechestrate și ascunse, sub autoritatea Guvernului SUA. Un caz ieșit din comun este acela în care, în urmă cu zece ani, o bucureșteacă în vârstă de 40 de ani a semnalat că a fost răpită de extratereștrii într-o noapte, iar dimineața s-a trezit cu un semn ștanțat pe brațul drept.

Subiectul acesta este extrem de vast și poate fi extins în mii de sensuri, dar mă voi opri spre final la o întâmplare năucitoare relatată de Gazeta de Maramureș, care a descoperit că, la aproximativ 200 km de Sighet, trăiește un grup de 10-15 mii de suflete, care vorbesc o limbă asemănătoare cu limba română din Evul Mediu. Își spun „volohi" și abia prin 1990 au aflat că în apropierea lor locuiesc oameni care vorbesc o limbă asemănătoare, pentru că doar atunci au primit un aparat de radio cu tranzistori, fixat pe unul dintre posturile noastre naționale. Nu știe nimeni cine sunt și cum au ajuns acolo, cert este că sunt ieșiți total din contextul timpului. Dacă îi întrebi, ei răspund că sunt români, fără a cunoaște prea multe despre neamul și țara noastră. Unii îi privesc ca pe niște extratereștri, căci este incredibil cum atâtea persoane pot exista într-o sărăcie crâncenă, neștiutori de carte și într-o atât de cumplită ignoranță.

Ca orice stat care se respectă, țara noastră deține și o asociație care se ocupă cu activitatea extraterestră pe teritoriul României, ASFAN, asociație condusă de profesorul Dan Fărcaș, succesorul celebrului ufolog Ion Hobana. Potrivit declarațiilor acestei asociații, pe teritoriul țării noastre au fost sesizate fenomene aerospațiale neidentificate, nu totdeauna obiecte și nu neapărat zburătoare, dar destul de dese pentru a fi privite ca niște dovezi. Cu toate acestea, se impune a fi păstrate sub control strict, pentru a nu crea panică. Dacă extratereștrii sunt mai aproape de noi decât ne-am închipui sau nu, incertitudinea nu ne împiedică să trecem prin luna iulie rezervând câteva frânturi din timpul nostru pentru a ne pune la curent cu ultimele noutăți privind descoperirile de acest gen de pe teritoriul României, accesând site-ul oficial al ASFAN.

Lasă un comentariu