Așii voleiului românesc, la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

În organizarea prof. Balint Andor, în perioada de 7-11 iulie 2015, are loc la Târgu-Mureș o întâlnire a foștilor jucători de volei ai Rapidului București și al Echipei Naționale a României din anii '60.

Sunt prezenți: maeștrii emeriți ai sportului, prof. Aurel Drăgan, prof. Pavel Vasile, prof. Chezan Mihai, jurist Ferariu Gheorghe, ing. Grigorovici Mihai, ing. Coste Mihai.

Iată palmaresul lor!

Cu echipa Rapid București câștigă Campionatul Național Divizia A, în toate edițiile din 1959 până în 1966. (Excepția este anul 1964, când campionatul nu s-a desfășurat din cauza Olimpiadei de la Tokyo)

Cu echipa națională, la Campionatele Mondiale au obținut, în anul 1960, în Brazilia, locul III; în anul 1962 din U.R.S.S. locul III.; iar în anul 1966 în Cehoslovacia locul II. În anul 1963 au câștigat Campionatul European, iar în anul 1964 la Olimpiada din Tokyo au obținut locul IV.

Ca invitați ai lor sunt prezenți - maestrul emerit al sportului, dl Mășcășan Vasile, component și el al echipei naționale în anii de mai târziu, antrenorul lui fiind Aurel Drăgan; ing. Cornel Manițiu - fost arbitru internațional și observator F.R.V., ec. Ignat Alexandru - fost arbitru

republican și observator F.R.V.

De asemenea, ca invitat de onoare participă dl prof. universitar dr. Constantin Copotoiu și conducerea C.S.U. Târgu-Mureș.

Cinste lor!

Lasă un comentariu